AFAD'dan Zonguldak'ta batan gemi ile ilgili açıklama: Yeri tespit edildi

AFAD'dan Zonguldak'ta batan gemi ile ilgili açıklama: Yeri tespit edildi

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına sebebiyle batan geminin mürettebatından bir haber alınamıyor. AFAD Başkanı Okay Memiş, geminin yerini tespit ettiklerini ancak 25 metreye kadar dip görüş seviyesinin küçüldüğünü açıkladı.

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına sebebiyle batan gemi ve mürettebatıyla ilgili arama çalışmaları devam ediyor. AFAD Başkanı Okay Memiş ve Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, son durumu kamuoyuyla paylaştı.

Memiş, geminin yerinin tespit edildiğini belirterek, dip görüş seviyesinin 25 metreye kadar küçüldüğünü açıkladı. "Asıl odağımız 11 mürettebatın bulunması. Diğer konular çözülür, hallolur. Yeter ki cana bir şey gelmesin. Arama kurtarma faaliyetlerimize 7/24 devam ediyoruz." şeklinde konuşan Memiş, mürettebattan henüz haber alınamadığını ifade etti.

Vali Hacıbektaşoğlu da gemiye ulaşıldığını belirterek, "Bu sabah itibarıyla dalış imkanı oldu. Mendireğe 25 metre mesafede maalesef gemi kırıma uğramış vaziyette. Gemicilerimizin aileleri ile bir araya geldik onları bilgilendirdik. Kazanın oluş şeklinde ilişkin soruşturma yapılıyor." dedi.

Öte yandan, gemide telsizci olarak görev yapan ve kayıp olan mürettebattan Mustafa Nacar'ın ailesine gönderdiği "Hakkınızı helal edin gemi karaya oturdu. Batıyoruz" mesajı endişe yarattı.

Ağabeyine ulaşamayan Ahmet Nacar, "Ağabeyim Mustafa sabah saat 10.09 sıralarında, babam Mehmet Nacar'ın telefonuna, 'Hakkınızı helal edin. Gemi karaya oturdu. Batıyoruz' yazılı mesaj atmış. Ondan sonra iletişimimiz koptu. Defalarca kez telefonla aradık ama ulaşamadık." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.