AFAD'dan açıklama: Sivas’ın Gürün ilçesi de afet bölgesi ilan edildi! Kayseri ve Niğde'de de hasar tespiti sürüyor

AFAD'dan açıklama: Sivas’ın Gürün ilçesi de afet bölgesi ilan edildi! Kayseri ve Niğde'de de hasar tespiti sürüyor

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremlerde hasar gören Sivas'ın Gürün ilçesinin de afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Tatar, Niğde, Sivas Gürün, Kayseri'nin bazı ilçelerinde hasarlı binalarda hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü açıkladı

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören Sivas'ın Gürün ilçesinin de afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Tatar, Niğde, Sivas Gürün, Kayseri'nin bazı ilçelerinde hasarlı binalarda hasar tespit çalışmalar

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili vuran 2 büyük depremle ilgili son gelişmeleri açıkladı.

Prof. Dr. Orhan Tatar, Sivas'ın Gürün ilçesinin de afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

"SİVAS'IN GÜRÜN İLÇESİ DE "GENEL HAYATI ETKİLEYEN AFET BÖLGESİ" OLARAK İLAN"

Söz konusu iller harici, deprem bölgesine yakın bazı illerde de hasarların oluştuğunu belirten Tarar, "Ağır hasarlı binalardan eşya alımı yasaklanmış durumda. Çünkü her hangi bir artçı sarsıntıda yıkılma riski var. Depremlerin merkez üslerine yakın illerin ilçelerinde de bir takım hasarların olduğunu görüyoruz. Niğde, Sivas Gürün, Kayseri'nin bazı ilçelerinde hasarlı binaların olduğuna dair bilgiler var. Buradaki hasar tespit çalışmaları da devam ediyor. Sivas'ın Gürün ilçesi de "genel hayatı etkileyen afet bölgesi" olarak ilan edilmiş durumda" açıklamasında bulundu.

SİVAS GÜRÜN'DE DEPREMDEN HASAR GÖREN MİNARELER YIKILDI

Sivas’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen ilçe Gürün oldu. Gürün’de bazı müstakil yapılan yıkılırken çok sayıda binada hasar oluştu. Camilerin hasar oluşan ve tehlike arz eden minarelerinin kontrollü olarak yıkımına başlanıldı.

aw833439-03.jpg

İlçe Kaymakamlığının koordinesinde bugün; Hayranibaba, Sümüklüköyü, Yanan ve Suçatı camilerinin minarelerinin yıkımı gerçekleştirildi.

sivas.jpg

Öte yandan sabah saatlerinde depremler nedeniyle Gürün ilçesinde hasar gören bazı camiler ve minareleri incelemeye alınmıştı.

Gürün ilçesine ziyarette bulunan İl Müftüsü Altunkaya, Kaymakam Halil Yazıcı'yı makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra İlçe Müftü Vekili Murtaza Meşe ile hasar gören cami ve minareleri ziyaret eden Müftü Altunkaya, yetkililerden bilgi aldı.

sivasdeprem.jpg

sivass.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.