AFAD’cı öğrenciler yetişecek

AFAD’cı öğrenciler yetişecek

Beyşehir AFAD’cı öğrenciler yetiştirecek

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun kazandırılan iki bölümü ile yükseköğrenim görecek öğrencilerini beklediği bildirildi. SÜ Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet Zengin,okul heyeti ile birlikte Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’u makamında ziyaret etti. Prof.Dr.Zengin, Ali Akkanat Kampüsü ve kampüs yolu konusundaki destek ve katkılarından ötürü Beyşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun bu yıl acil yardım ve sosyal hizmetler bölümü ile eğitim öğretime başlayacak olmasından dolayı yaşadığı memnuniyeti ifade etti. Özaltun,”Hayırsever işadamı Ali Akkanat Bey ve kardeşi Kamil Akkanat Bey ile ailesine de kampüse kazandıracağı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve sosyal hizmetler binası nedeniyle ve bugüne kadar eğitime olan tüm yatırım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Milli bir ruhla öğrencilerimizi mesleğe hazırlayan siz değerli hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

beysehir-afad’ci-ogrenciler-yetistirecek-(2).jpg

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULUNA 100 ÖĞRENCİ ALINACAK

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimer Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet Zengin ise, ziyarette yaptığı konuşmada, 4 yıllık lisans eğitimi verecek yüksekokulun 2017-2018 öğretim yılında 4 yıllık lisans programları olan acil yardım bölümüne 60, sosyal hizmet bölümüne ise 40 olmak üzere toplamda 100 öğrenci alarak aktif öğretim hayatına başlayacağını belirtti.

Yüksekokul olarak kayıt döneminde ilk kez öğrenci alımı yapacak olmanın haklı bir gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirten Zengin,”Sözkonusu iki bölümle birlikte yükseköğrenim vermeye

başlayacak yüksekokulumuzda konularında uzman öğretim üyelerimizle gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Bölümlerimizden mezun olan öğrencilerimizin iş bulma problemi bulunmuyor. Mezuniyetlerinin ardından hemen iş bulabiliyor. Çünkü bu alanlarda ülkemizde yetişmiş eleman eksikliği bulunuyor. Mezun öğrencilerimiz daha staj döneminde iş bulma imkanına sahipler.”dedi.

Prof.Dr.Zengin, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nden mezunların AFAD (Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda Acil Durum ve Afet Yönetimi Uzman Yardımcısı, AFADEM (Başbakanlık ve Acil Durum Başkanlığı Eğitim Merkezi),AKOM (Büyük Şehir Belediyeleri Afet Koordinasyon Merkezlerinde), İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri, İtfaiye Teşkilatları Eğitim Merkezleri gibi kamu kurumları ve özel kuruluşlarda ‘Acil Yardım ve Afet Yöneticisi/Uzmanı’ olarak aktif olarak görev alabileceklerini belirterek, “Sosyal Hizmet Bölümü mezunları ise Sosyal Hizmet Merkezleri, Kreş ve Gündüz Bakımevleri, Çocuk evleri, Huzurevleri, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Aile Mahkemeleri, Aile Danışma Merkezleri, Cezaevleri, Islahevleri gibi pek çok alanda çalışma imkânına sahip olacaklardır.”ifadelerini kullandı.

AKKANAT’TAN BEYŞEHİR’İN YÜKSEK ÖĞRENİMİNE YENİ YATIRIMLAR

Prof.Dr.Zengin, Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Beyşehir’de bulunan yükseköğrenime yatırım ve katkılarıyla tanınan Beyşehirli işadamı Ali Akkanat’ın, Ali Akkanat Kampüsü’ne yeni bir sosyal tesis binası ile Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na yeni hizmet binası kazandıracağının müjdesini de verirken şöyle devam etti: “95 bin öğrencisiyle gayet huzurlu bir üniversite olan Selçuk Üniversitesi bünyesinde ilçemizdeki Ali Akkanat Kampüsü’nde bulunan fakülte ve yüksekokullar, 3 bin 500 öğrenciye sunduğu yükseköğrenim imkanıyla çok büyük bir öneme sahiptir.Üniversite Rektörümüz Sayın Prof.Dr.Mustafa Şahin’in destekleriyle birbirleriyle iyi anlaşan, konularında uzman ve heyecanlı akademik kadroya hızla kavuşurken, zamanla daha da büyüyerek yükseköğrenimdeki çıtamızı her geçen gün daha üst noktalara taşımak için var gücümüzle gayret göstereceğiz.Yeni açılacak olan iki bölümümüzle birlikte başta ülkemiz ve Selçuk Üniversitesi’nin akademik başarılarına yenilerini eklemek için sabırsızlanırken, güneşin her akşam Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü üzerinden hüzünlenerek battığı güzel ilçemiz Beyşehir’in maddi ve manevi alanlarda kalkınmasına büyük katkılar sağlamak en büyük hedefimizdir. Sevgili öğrenci adaylarımız ile değerli aileleri yüksekokulumuz hakkında detaylı bilgilere kurumsal internet sitemizden ulaşabileceklerdir.”Haber Merkezi