AFAD ve Kızılay'dan Doğu Guta ve İdliblilere yardım eli

AFAD ve Kızılay'dan Doğu Guta ve İdliblilere yardım eli

AFAD, Kızılay ile Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Suriye'nin kuzeyine tahliye edilmek zorunda kalan Doğu Gutalılara yardım dağıttı

İDLİB (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve beraberlerindeki yardım dernekleri, geçici olarak Afrin kırsalında ve İdlib'de barınan Doğu Gutalılara yardım dağıttı.

AFAD, Kızılay ile Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK’dan arındırılan Cinderes beldesine bağlı Muhammediyye köyüne geçici olarak yerleştirilen Doğu Gutalı ailelere gıda ve çocuklara oyuncak yardımı yaptı.

AFAD ve Kızılay, Muhammediyye köyünün etrafında boş bir alana zorunlu olarak tahliye edilen Doğu Gutalı aileler için bin 200 çadır kurdu.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muhammediyye'de geçici olarak 650 ailenin barındığını, 20 binden daha fazla Doğu Gutalının da Fırat Kalkanı bölgesine yerleştirildiğini söyledi. "Afrinlilerin Afrin’e, Azezlilerin Azez'e ve Bablıların da Bab'a dönmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Savaş devam ettiği için bir taraftan geri dönüşleri bir taraftan da yeni göç edenler için yeni alanları oluşturma kolay bir şey değil. Her ikisini birden gerçekleştirmeye çalışıyoruz." diyen Güllüoğlu’nun kamp ziyaretine ailesi de eşlik etti.

Kampta yaşayan Doğu Gutalı ailelere, toplam 5 ton ağırlığında bin 540 poşet sebze ve meyve ile bin 30 paket çikolata dağıtımı gerçekleşti.

Muhammediye köyünde düzenlenen ziyaretinin ardından İdlib’deki Ömer El Faruk Yetimhanesi ziyaret edildi.

Yetimhanedeki 500 kadar çocuğa, 710 paket kek, bisküvi, gofret, çikolata ile bin 500 oyuncak dağıtıldı.

Güllüoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Hem AFAD hem Kızılay olarak ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla yanlarında durmaya devam edeceğiz ama ne yazık ki buradaki çocukların, kadınların, yaşlıların ve engellilerin de ihtiyaçları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

AFAD ile Kızılay, Hama’nın doğusu ve İdlib’in güney kırsalında Esed rejiminin hava saldırılarından kaçan halk için, Türkiye-Suriye sınırının Kelbit köyünde 3 bin kişilik kamp kurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :