AFAD açıkladı: Konya'da bir evde patlamada korkutan şüphe

Konya'da kaçak kimyasal madde depolanan evde patlama meydana geldi. 6 kişinin yaralandığı patlama ile ilgili açıklama yapan AFAD Konya, olay yerindeki kimyasal maddelerle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu

Konya'da akşam saatlerinde meydana gelen patlama vatandaşları korkuttu. Suriyelilerin kaldığı evde meydana gelen patlamanın depolanan kaçak kimyasal madde nedeniyle olduğu ortaya çıkarken, AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer ekibi, şüpheli kimyasalın tespiti için çalışma başlattı.

Konya'nın Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'nde bir evde depolanan kaçak kimyasal madde büyük bir gürültüyle patladı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve AFAD ekipleri yönlendirildi. 6 Suriye uyruklu şahsın yaralanarak hastaneye kaldırıldığı olayda, patlayan kimyasalın ilk belirlemelere göre düşük derişimli peroksit olduğu anlaşıldı.

Olay yerindeki kimyasal maddelerin incelenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri görevlendirildi.

AFAD Konya'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

112 Acil çağrı merkezimize gelen ihbar da Karatay ilçemiz Tatlıcak Mahallesinde kaçak kimyasal depolayan bir ev de kimyasal madde kaynaklı patlama meydana geldiği bildirilmiştir. AFAD KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) ekibimiz hemen olay yerine intikal etmiş ve olay yerinde yapmış oldukları inceleme sonucun da kimyasal maddenin düşük derişimli peroksit olduğu anlaşılmıştır. Meydana gelen kimyasal patlama sonucun da 6 Suriye uyruklu vatandaş hastaneye kaldırılmıştır. Olay yerindeki kimyasal maddelerle ilgili TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamın da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü ekipleri görevlendirilmiştir.

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.