AEÜ'de kalite süreci toplantısı

AEÜ'de kalite süreci toplantısı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ahiliğin ve ahilik teşkilatının bir kalite hareketi olduğunu belirtti.AEÜ'den...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ahiliğin ve ahilik teşkilatının bir kalite hareketi olduğunu belirtti.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda AEÜ'nün kalite süreci toplantısında konuşan Rektör Karakaya, ahiliğin başlı başına bir kalite hareketi olduğunu, üniversite olarak kalite sürecinin mükemmelliğe yaklaşma süreci olduğunun farkında olduklarını ve bunu başarmak için çalıştıklarını ifade etti.

Bir defalık bir iş, bir defalık bir prosedürün hiçbir zaman olmayacağını, üniversite adına asıl kalite çalışmalarının bu süreçle başladığını hatırlatan Karakaya, şunları kaydetti:

"Ahilik ve ahilik teşkilatı başlı başına bir kalite hareketidir. Ahiliğin temelinde insandaki kalite vardır. Değerlere sahip çıkarak, ne olduğumuzun ve neyi temsil ettiğimizin farkında olmalıyız. Ahiliğin prensiplerini düstur edinerek kalite adına daha başarılı olmalıyız. Üniversitenin isminin Ahi Evran-ı Veli’den geldiği gibi, bir çalışma yaparken Ahi Evran-ı Veli’nin öğretisi ile yapmak gereklidir. Bu öğretinin 'Pabucu dama atma kalitesinde' bir anlayış olmalıdır. Üniversite olarak sahip olduğumuz değerler kalite değerleri yani ahilik değerleri olmalıdır. "

AEÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da kalite sürecinin başladığı günden bu güne üniversitenin önemli bir süreç aldığını, iç tetkikler ve genel raporların ardından çalışmaların tamamlanması ile AEÜ'nün daha da iyi yerlere geleceğine inandığını vurguladı.

Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Türkiye Kalite Derneği Kalite Danışmanı Taner Çavdar, birim yöneticileri ile akademik ve idari personeller katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :