AEÜ Tıp Fakültesi akademik kurul toplantısı

AEÜ Tıp Fakültesi akademik kurul toplantısı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesinin, akademik kurul toplantısı yapıldı.AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunus Emre...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesinin, akademik kurul toplantısı yapıldı.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunus Emre Salonunda yapılan akademik kurul toplantısında, tıp fakültesinin 62 öğrenci alarak eğitime başlaması ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılının uygulayacağı çalışmalar hakkında planlamalar yapıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran Üniversitesinin tüm fakülteleri ile birlikte değişim yaşadığını belirterek, bölgede model üniversite olmak için çalıştıklarını ifade etti.

AEÜ'nün yol haritası ve stratejik planı hazır olan bir üniversite olduğunu aktaran Karakaya, şunları kaydetti:

"Tıp fakültesinin üniversite ve şehir için önemlidir. Hedeflerinin iyi belirlenmesi gereklidir. Üniversiteler şanslı kurumlardır. Başka kurumlarda biri organizatör diğerleri çalışandır. Üniversitenin her akademik personeli bilgi ürettiği için başlı başına organizatördür. Üzerinde misyon taşıyan bir topluluğuz. Her hareketimiz olumlu bir değişimin öncüsü olmalı. Sokağın değil bilimin yönüne gitmeliyiz. Dünya ile aynı yerde olabilmeliyiz. Proje yapmaktan ziyade proje bitirmeye odaklanılmasını ve yenilik yapmaya aday olunması gereklidir. Akademik çalışmalar çok önemlidir. Akademik yayın itibarı ile üniversitemiz dünya sıralmasında yer alması gereklidir. Üniversitenin akademik kadrosunu güçlendirmek için çalışmalar devam ediyor."

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de fakültenin eğitim hayatına başlamasının ardından yapılan çalışmalar ile eğitim ve öğretim döneminde hayata geçirilecek olan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, dekan yardımcıları ve akademik personel katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :