Adrenalin tutkunları Kahramanmaraş'ta buluşacak

Adrenalin tutkunları Kahramanmaraş'ta buluşacak

Kahramanmaraş'ta 19-21 Ekim'de düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası'na 40 ilden yaklaşık 500 takım katılacak - Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı:"Kahramanmaraş'ta mükemmel 3-4 gün yaşayacağız"- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başka

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Rafting Federasyonu iş birliğinde 40 ilden yaklaşık 500 takımın katılımıyla 19-21 Ekim'de Türkiye Rafting Şampiyonası düzenlenecek.

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaretinde yaptığı açıklamada, ilk defa kentte Türkiye Rafting Şampiyonası düzenleyeceklerini söyledi.

Şampiyonaya 40 ilden yaklaşık 500 takımın katılmasını beklediklerini dile getiren Yardımcı, tarihi Taşköprü'den başlayacak yarışların, hafta sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Kahramanmaraş'ın bir değeri olan Ceyhan Nehri vadisinin uluslararası alanda tanınmasını istediklerini vurgulayan Yardımcı, şunları kaydetti:

"Bu bölgeye çok önem veriyoruz. Neden burada bir dünya şampiyonası olmasın. Sudaki ufak tefek dokunuşlarla belki bir uluslararası şampiyona da yapabiliriz. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz. Terörü sporla yenme projemizi hızla sürdürüyoruz. Raftingin doğası gereği Güneydoğu'dan, Hakkari'den, Tunceli'den, her yerden sporcu kardeşlerimiz var. Onları burada Sayın Başkanımız misafir ediyor. Bu da çok önemli. Devletimizin, dostluk ve kardeşlik elinin bu gençlere uzanmasıyla beraber burayı üs tuttuk. Kahramanmaraş'ta mükemmel 3-4 gün yaşayacağız."


- Erkoç: "Şampiyonaya çok yoğun bir katılım var"


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise adrenalin tutkunlarını Kahramanmaraş'a beklediklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ı "adrenalinin kalbi" yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Erkoç, kentin akarsular yönünden Türkiye'nin en zengin potansiyeline sahip olduğunu aktardı.

"Bu kadar zengin akarsuların bulunduğu yerde neden rafting yapılmıyor." diyerek kulüp kurup çalışmalara başladıklarını dile getiren Erkoç, "Başkanımızla temasa geçtik ve Kahramanmaraş'ta Türkiye Şampiyonası düzenleyelim dedik. Çünkü Kahramanmaraş su zengini bir yer. Nehirleriyle, barajlarıyla, akarsularıyla, dereleriyle harika bir coğrafyaya sahip. Bitki örtüsü de mükemmel. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz şampiyonaya çok yoğun bir katılım var." diye konuştu.

Hedeflerinin ilk dünya şampiyonasını Kahramanmaraş'a almak olduğunu belirten Erkoç, kentin "kahraman" insanların, Sütçü İmam'ların ve cesur insanların şehri olduğuna dikkati çekti.

Kentte aynı zamanda "Adrenalin Festivali" düzenleyeceklerini anımsatan Erkoç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu hafta cesaret, adrenalin ve heyecan festivali var. Bir tarafta Rafting Türkiye Şampiyonası, hava şartları izin verirse bir tarafta yamaç paraşütü görseli olacak. Buradan Mardin'e uzanan bir güzergah var. Türkiye'nin ve dünyanın en uzak güzergahlarından bir tanesi orada. Adrenalinseverler heyecan ve cesaret sahibi insanlar orada yarışacaklar. Yine bizim yaptığımız Ekstrem Sporlar Merkezimiz var. Bilindiği üzere cesaret isteyen bir parkur. Türkiye'nin cesur adamlarını bu hafta Kahramanmaraş'ta ağırlıyoruz. Buradan da çağrıda bulunuyoruz, cesaret sahiplerini bekliyoruz. 'Cesareti olan gelsin' diyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :