Adıyamanlı öğrenciler ilk kez ‘Sema’ izledi.

Adıyamanlı öğrenciler ilk kez ‘Sema’ izledi.

İçişleri Bakanlığının 21 ilde başlattığı ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Konya’da ağırlanan Adıyamanlı öğrenciler programın üçüncü gününde de dolu dolu gezdiler

İçişleri Bakanlığının 21 ilde başlattığı ‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Konya’da ağırlanan Adıyamanlı öğrenciler programın üçüncü gününde; 80 Binde Devr-i Alem Parkı, Konya Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi ve Ecdad Parkı’nı ziyaret ederek, akşamda Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen programda, ilk kez Sema Ayin-i Şerifini izlediler.

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(3).jpeg

İller arasındaki kardeşlik köprülerinin kurulması ile kardeşlik ruhunun geliştirilmesinin yanı sıra kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla, İçişleri Bakanlığının 180 günlük eylem planı doğrultusunda 21 ilde başlattığı, “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Adıyaman’dan Konya’ya gelen 200 kişilik öğrenci gurubu, programın üçüncü gününde; 80 Binde Devr-i Alem Parkı, Konya Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi ve Ecdad Parkı’nı ziyaret ederek, akşamda Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen programda ilk kez Sema Ayin-i Şerifini izlediler.

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(4).jpeg

80 GÜNDE DEVR-İ ALEM PARKI HEYECANLANDIRDI

Konya Valiliğinin öncülüğünde kültürel ve eğitsel amaçlı düzenlenen programın üçüncü gününde öğrencilerin ilk durağı 80 Binde Devr-i Alem Parkı oldu. Üç bölümden oluşan parkta öğrenciler önce Türkiye’de yer alan minyatür tarihi değerleri gezdiler. Bu gezi sırasında Türkiye’nin tarihi değerlerini tanıyan öğrenciler eserlerle ilgili yetkililerden bilgi alarak meraklarını giderdiler. Parkın diğer bölümlerindeki geziler ise çocukların hayal dünyalarındaki masal kahramanları ve dinozorlardan oluştu. Kitaplarda gördükleri masal kahramanlarının üç boyutlu maketlerini gören öğrenciler oldukça heyecanlandı.

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(2).jpeg

TÜRKİYE’NİN İLK BİLİM MERKEZİNİ GEZDİLER

Grup daha sonra, Türkiye'nin yüksek standartlı ve TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi'ni ziyaret etti. Öğrenciler ziyaret esnasında bilimle ilgili merak ettikleri konuları uygulamalı olarak öğrenme imkanını yakaladı. Öğrenciler burada Dünyamız, Evrenimiz ve Yeni Ufuklar sergilerini gezerek, Planetaryumda Astronot filmini izlediler. Ziyaret sonrası öğrencilere, Bilim Merkezi yayınlarından olan; Bilim Çocuk Dergisi, El-Cezeri Türkçe- İngilizce Kitabı, Ahşap Pervane ve Konya Bilim Merkezi Kartpostalı hediye edildi.

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(1).jpeg

KELEBEKLERİN DÜNYASI ÖĞRENCİLERİ HAYRAN BIRAKTI

Öğrencilerin bir sonraki durağı ise, Kelebekler Vadisindeki Konya Tropikal Kelebek Bahçesi oldu. Öğrenciler burada; kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesini ziyaret etti. Türkiye’de türü bulunmayan ilginç böcekleri de görme fırsatını yakalayan öğrenciler, ayrıca eğitim sınıfında sürüngenlerin yaşamı hakkında da bilgi edindiler. Gezide ayrıca Kelebekler Vadisinin sinema kısmında misafir öğrencilere böceklerle ilgili kısa film gösterimi de yapıldı.

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(5).jpeg

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(7).jpeg

ÖĞRENCİLER, SELÇUKLU MUHAFIZLARI VE YENİÇERİLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan ve birbirinden güzel tasarımlarla dikkat çeken Ecdad Parkı’nı da gezen öğrencileri burada, Selçuklu ve Osmanlı dönemini yansıtan muhafız ve yeniçeri kıyafetli görevliler karşıladı. Osmanlı ve Selçuklu kameriyeleri, surlar içinde tarihi liman, Osmanlı Sokağı, Namazgah Çeşmesi, Seyir Kulesi, Değirmen, Deniz Feneri, Osmanlı Kahvehanesi, Boğaz Yalısı, 12 bin 500 metrekarelik gölet, Selçuklu giriş tagı, Osmanlı otağı amfi, cami, Mehteran binası, desenli bahçe, Hasbahçe ve Selçuklu Hanı gibi geçmiş dönem tarihini yansıtan yapıların yer aldığı Ecdad Parkını gezen öğrenciler oldukça iyi vakit geçirirken öğrenci ve öğretmenler, Selçuklu muhafızları ve Osmanlı yeniçerileriyle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(8).jpeg

ADIYAMANLI ÖĞRENCİLER İLK KEZ ‘SEMA’ İZLEDİ

Dolu dolu geçen yoğun gezi programının ardından, Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen programa katılan öğrenciler, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun sunduğu Sema Ayin-i Şerifini izlediler. Hayatlarında ilk defa sema izlemenin heyecanını yaşayan öğrencilerin, semazenlerin hareketlerinden oldukça etkilediği gözlemlendi. 15 Mart’ta başlayan ve dört gün süren programın sonunda, Fen Bilgisi Öğretmeni ve kafilenin sözcülüğünü yapan Mustafa Öztop, yapılan her bir gezinin ve ziyaretin arka planında çocukların yaşayarak öğrenmesinin sağlanmaya çalışıldığını belirterek, öğrencilerin bu tür geziler sayesinde eğlenirken öğrendiğini ve sorumluluk sahibi olduklarını söyledi. Öztop, Konya’da ağırlanmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen, katkıda bulunan tüm yetkili ve görevlilere teşekkür etti. Pazar günü Adıyaman’a uğurlanan öğrenciler, Konya’dan memnun bir şekilde ayrıldı. 

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(6).jpeg    

‘Biz Anadoluyuz Projesi’ kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlı 21 ildeki 15 yaş ve altı, 50 bin öğrencinin Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. Adıyaman’dan Konya’ya 4 grup halinde gerçekleştirilecek gezilerin ikinci kafilesi 29 Mart’ta Konya’ya gelecek ve 1 Nisan’a kadar Konya’da ağırlanacak.

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(9).jpeg

Projenin Konya ayağı ise Konya Valiliğinin öncülüğünde; Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe Belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası’nın katkılarıyla gerçekleştiriliyor.   Haber Merkezi

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(12).jpegadiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(11).jpeg

adiyamanli-ogrenciler-ilk-kez-‘sema’-izledi-(10).jpeg