Adıyaman'da çiftçilerden tütün eylemi

Adıyaman'da çiftçilerden tütün eylemi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bir grup çiftçi, Gaziantep'te jandarmanın tütünlerine el koyduğu gerekçesiyle eylem yaptı.Adıyaman Valiliği önüne gelen...

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da bir grup çiftçi, Gaziantep'te jandarmanın tütünlerine el koyduğu gerekçesiyle eylem yaptı.

Adıyaman Valiliği önüne gelen ve ellerinde "Tütünüme dokunma" pankartları bulunan yaklaşık 60 kişilik grup, sloganlar attı.

Bazı kargo şirketleriyle 40 ton tütünü Gaziantep'e göndermek isteyen 500 çiftçinin ürününe Yavuzeli ilçesinde jandarma tarafından el konuldu. Buna tepki gösteren çiftçilerden bazıları Vali Abdullah Erin ile makamında görüştü.

Kömür beldesinde yaşadığını belirten üreticilerden Rıza Avçin, geçim kaynaklarının tütün olduğunu dile getirerek, "Dağ köylüleri olarak bizim geçim kaynağımız tütün. 40 tona yakın tütünümüze Gaziantep'te el konulmuş. Yetkililerimize bilgi verdik, destek bekliyoruz. Ürünümüzü bize iade etsinler. Toplamda 32 köyden 500 kişi mağdur durumda. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz." diye konuştu.

İlgili düzenlemeye göre, bir üreticinin 50 kilogram tütünü kendi imkanıyla başka bir ile taşımasına izin veriliyor ancak kargo şirketleriyle bu kadar miktarda ürün gönderilemiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :