Adil Sani Konukoğlu "Yılın Sanayicisi" seçildi

Adil Sani Konukoğlu "Yılın Sanayicisi" seçildi

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Yılın Sanayicisi" seçildi

GAZİANTEP (AA) - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Yılın Sanayicisi" seçildi. 

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin tarafından bu yıl 14' üncüsü gerçekleştirilen "Yılın Starları Anketi" sonuçlandı. Anketin sonucu, nisan ayı sayısında kamuoyuna duyuruldu. 

Bu yıl 1 Ocak'ta başlayan ve 20 Mart akşamı sona eren Yılın Starları anketi, ABD'den Çin'e kadar geniş bir yelpazede oylamayla yapıldı.

Ekovitrin'in geleneksel olarak düzenlediği ankette; "Yılın Siyaset Adamı", "Yılın Bakanı", "Yılın iş adamı", "Yılın İş Kadını", "Yılın Sanayicisi", "Yılın Girişimcisi",  "Yılın Genç iş adamı", "Yılın CEO’su", "Yılın Belediye Başkanı", "Yılın Meslek Örgütü", "Yılın Markası", "Yılın İhracatçısı" gibi 27 kategoride 81 aday yarıştı. 

Yılın starları anketine rekor katılım sağlandı. Yılın starları, 310 bin 202 oyla belirlendi.

Dört kuşaktır sanayici bir aileden gelen Adil Sani Konukoğlunun da aday gösterildiği "Yılın Sanayicisi" kategorisinde, oyların yüzde 65.6'sını alarak diğer iki rakibini geçerek "Yılın Sanayicisi" seçilmiş oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Yılın Siyaset Adamı" seçildiği Yılın Starları Anketi'nde birinci olanlar, İstanbul'da düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. 

Sanko Holding'in kurucusu merhum Sani Konukoğlu'nu kendisine örnek alan ve onun "İşin hilesi dürüstlüktür" sözünü hayatında ve iş yaşamında rehber edindiği söyleyen Adil Sani Konukoğlu, ekonomi dünyasının en saygın dergilerinden olan Ekovitrin'in üst düzey yöneticilerini ve tüm ekibini bu güzel anket çalışmasından dolayı kutladı. 

Derginin okuyucularına teşekkür eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Okuyucunun oylarıyla seçilmiş olmak benim için çok kıymetli. Böyle anlamlı bir ödülü almak gurur verici. "Yılın Sanayicisi" seçilmem dolayısıyla tebriklerini ileten herkese en içten teşekkürlerimi sunarım. Sanayici olarak tek amacımız ülkemizi ve şehrimizi daha ileriye taşımaktır. Ülke sevdasıyla ve hizmet aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz."

- Konukoğlu'nun özgeçmişi:

Adil Sani Konukoğlu, 1961 yılında Gaziantep'te doğdu. 1980 yılında Gaziantep'te lise eğitimini, 1984'te ABD University of Denver'de İngilizce lisan eğitimini tamamladı. 1987 yılında Sanko Tekstil A.Ş. iplik tesislerinde çalışma hayatına başlayan Konukoğlu, 1992-2006 yılları arasında SANKO Holding’de CFO görevini üstlendi.

2006 yılından beri SANKO Holding'e bağlı Okul, Hastane, Çimento - Beton ve İplik-Havlu grup başkanlıklarını sürdürüyor. 

Konukoğlu,Gaziantep Koleji Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Gaziantepspor Yönetim Kurulu Üyesi,  Sankospor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı, Gaziantep Genç İş adamları Derneği Kurucu Başkanı,  Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Gaziantep Tekstil Sanayi İşverenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili  Evli ve üç çocuk babası olan Konukoğlu, halen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB Sanayi Odaları Konseyi Üyeliği ve Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyeliği, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanvekili, Kudüs Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Gaziantep Kent Konseyi Başkan Vekili, ipek yolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı