Adil Öksüz'ün kaldığı iddia edilen evdeki arama

Adil Öksüz'ün kaldığı iddia edilen evdeki arama

Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, çiftlik evinde elde edilen iki kişiye ait parmak izlerini incelemeye aldı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında firari Adil Öksüz'ün saklandığı iddia edilen çiftlik evinde bulunan, iki kişiye ait parmak izleri incelenecek.

Alınan bilgiye göre, geçen hafta Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen firari Adil Öksüz'ün, Kırklareli merkeze 30 kilometre uzaklıktaki, sınıra yakın Çeşmeköy köyündeki çiftlik evinde saklandığı iddialarına ilişkin, yaklaşık 10 metrekarelik evde yaptığı aramada, yaşamsal bir bulguya rastlamadı.

Evdeki içerisinde turşu bulunan bir bidon, terlik ve el fenerine incelemek üzere koyan ekiplerin, evdeki iki kişiye ait parmak izi örneklerini, incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ait kriminal laboratuvarına göndereceği öğrenildi.

- "Hedef saptırma olabilir"

Köy sakinlerinden Harun Var, Adil Öksüz’ün köylerindeki bir evde saklandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

İddia edilen çiftlik evinin yaklaşık 2 yıldır kullanılmadığını bildiren Var, ev içerisinde soba, sandalye, yatak, mutfak malzemeleri ile bidon içerisinde turşuların geçmiş yıllardan kaldığını söyledi.

Köyde çobanlık yapan Mustafa Karasakal'ın da 25 Temmuz'da yağmur nedeniyle küçükbaş hayvanlarını iddia edilen çiftliğe soktuğunu, kendisinin de yaklaşık 15 dakika evde kaldığını aktaran, Vardar, "Firari Adil Öksüz'ün bu evde kalması imkansız. Çünkü bu ev civarında çobanlar sürekli hayvanlarını otlatır. Böyle bir şey olmuş olsa, kesinlikle birileri görür. Biz böyle bir şeye tanıklık etmedik ve iddialarında gerçeği yansıtmadığını biliyoruz. Bu bence tamamen hedef saptırılmak üzere ortaya atılan bir iddiadır." dedi.

Yakup İnan ise firari Adil Öksüz'ü hiç görmediklerini belirterek, sınırın yürüyerek geçilmesinin de mümkün olmadığını aktardı.

İddia edilen evde yaşamanın zor olduğunu belirten İnan, "İddia edilen ev şu anda çok bakımsız. Orada biri yaşamış olsa, şimdiki durumu böyle olmaz. İçeride fareler dolu. O ev yaklaşık 2 yıldır kullanılmıyor. Ancak çobanlar ya da avcılar zorda kaldığında eve sığınıyorlar." diye konuştu.

- "İddialar gerçeği yansıtmamakta"

Kırklareli Valiliği ise aramaların ardından yaptığı açıklamada, FETÖ'nün "Hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen firari Adil Öksüz'ün bir bağ evinde saklandığına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu, tahkikatın titizlikle sürdürüldüğünü bildirmişti.

Valilikten iddialara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"05.10.2016 tarihinde ulusal ve görsel basında iddia edilen konu üzerine Kırklareli ili Çeşmeköy köyü sınırları içerisinde bulunan metruk kulübede, güvenlik birimleri tarafından yapılan inceleme sonucunda, belirtilen metruk kulübenin içerisinin bakımsız ve kalmaya müsait olmadığı, yakın zaman içerisinde de kalındığına dair herhangi bir iz ve emarenin bulunmadığı, yaşamsal malzemelerin (turşu) kullanılacak durumda olmadığı, haricen tüketilmiş hiçbir gıda malzemesi artığı bulunmadığı tespit edilmiştir. Firari Adil Öksüz'ün Kırklareli'nde bir bağ evinde saklandığına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamakla birlikte tahkikat titizlikle sürdürülmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :