Adil Öksüz ile FETÖ sanığı sınıf arkadaşının "para trafiği" davası

Adil Öksüz ile FETÖ sanığı sınıf arkadaşının "para trafiği" davası

İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Öksüz ile para trafiği tespit edilen sınıf arkadaşı İsmail Acar'ın tahliye talebi reddedildi

- Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan, örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün sınıf arkadaşı, eski akademisyen İsmail Acar'ın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Acar ve avukatı hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) yazılan yazıya cevap geldiğini, cevapta sanık Acar ile Adil Öksüz'ün para trafiğinin görüldüğünü belirterek 22 Mayıs 2014 tarihinde Adil Öksüz'ün İsmail Acar'a 10 bin lira gönderdiğini 22 Ocak 2016'da da İsmail Acar'ın Adil Öksüz'e aynı miktarda havale yaptığının tespit edildiğini kaydetti.

Acar'ın avukatı, mahkeme heyetine ilettiği yazılı savunmasının ekinde Acar'ın darbe girişimi sonrası arkadaşlarıyla yapmış olduğu e-posta mesajlarını sunduğunu belirterek incelenmesini talep etti.

Sanık avukatı gelecek celse dinletmek istediği tanıklar olduğunu, tanıkların sanık Acar'ın Adil Öksüz'le kişisel bağlantısı olmadığı, sadece akademik tanışıklığı olduğunu anlatacak kişiler olduğunu belirtti.

Tutuklu sanık Acar ise aleyhine somut bir delil olmadığını savunarak Bank Asya'yı günlük bankacılık işlemleri için kullandığını, herhangi bir destek amaçlı para yatırmadığını ileri sürdü.

Acar, hakkındaki suçlamaları reddettiğini söyleyerek, "Bu örgütü tam olarak tanıyamamışım. 17/25 Aralık'tan sonra sorguladım. 15 Temmuz'dan sonra böyle bir niyetleri olduğunu anladım. Üniversitede hep şiddete karşı dersler verdim. Hiç şiddeti övmedim. Darbeyi desteklemedim. Şiddete her zaman karşı oldum.Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti Acar ve avukatının tahliye talebini reddederek Acar'ın tutukluluk halinin devamına, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Dokuz Eylül Üniversitesindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 30 Mayıs ve 6 Haziran'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 39 kişiyi gözaltına almıştı. Soruşturma kapsamında, aralarında eski Yrd. Doç. Dr. İsmail Acar'ın da bulunduğu 24 şüpheli tutuklanmıştı.

Acar hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :