Adem Karataş'tan 2 yeni kitap

Adem Karataş'tan 2 yeni kitap

İlahiyatçı Yazar Adem Karataş’ın iki yeni eseri çıktı. Temel Dini Bilgiler ve 173 El-Esmâü'l-Hüsnâ isimli kitapları yayınlandı.

Adem Karataş, El-Esmâü'l-Hüsnâ ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bilinenin aksine 173 Esmâ-i Şerif'e ulaştığımız, farklı özgün bir çalışma olan eserimiz çıktı. Bu çalışmamız; dört aşamada yapıldı.

Sünen-i Tirmizî’de geçen esmâlar, Sünen-i Tirmizî’de geçmeyip, Sünen-i İbn Mâce’de geçen esmâlar,

Sünen-i Tirmizî ve Sünen-i İbn Mâce’de geçmeyip, Hakîm’in Müstedrek’inde geçen esmâlar,

Sünen-i Tirmizî, Sünen-i İbn Mâce ve Hakîm’in Müstedrek’inde geçmeyip, Kur’ân-ı Kerim’de geçen esmâlar, Sünen-i Tirmizî, Sünen-i İbn Mâce, Hakîm’im Müstedrek’inde ve Kur’ân-ı Kerim’de de geçmeyip, sahih hadis-i şeriflerde geçen esmâlar var” dedi.

karatas-(1).jpg

TEMEL DİNİ BİLGİLERİ DETAYLANDIRDIK

Karataş Hoca, Temel Dini Bilgiler kitabı ile ilgili “İman Esaslarını, İslamın beş şartının detaylarını; dinin direği ve mü’minin miracı olan namazı zekâtı, orucu ve haccı, Allah’ın bizden istemiş olduğu şekilde farzları, vâcipleri, sünnetleri, mekruhları ve bu ibadetleri bozan hususları, Hanefi Mezhebi ekseninde çeşitli fıkıh, hadis, ve İlmihal kitaplarından yararlanarak, anlaşılır bir dil ile siz değerli gençlerimizin istifadesine sunmaya çalıştık” dedi. Sami Erikçi-Memleket