Adanaspor Teknik Direktörü Jurcic:

Adanaspor Teknik Direktörü Jurcic:

- "Açık alanda Galatasaray ile mücadele edebilecek bir takım değiliz maalesef. O yüzden, özellikle kendi yarı sahamızda sert ve yakın oynamaya çalışacağız"- "Geldiğimden beri ilk defa tam kadro hazır olacağız"


ADANA (AA) - Adanaspor Teknik Direktörü Krunoslav Jurcic, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında karşılaşacakları Galatasaray ile açık alanda mücadele edebilecek bir takım olmadıklarını belirterek, Özellikle kendi yarı sahamızda sert ve yakın oynamaya çalışacağız." dedi.

Jurcic, Osman Yereşen Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, deplasmanda 1-0 kaybettikleri Akhisar Belediyespor maçının geride kaldığını, sahalarındaki Galatasaray maçına odaklanmaya çalıştıklarını söyledi.

Akhisar Belediyespor maçında iyi oynadıklarını ancak yine puan alamadıklarını anlatan Jurcic, bu duruma sinirlendiğini belirtti.

"Puan alıp kötü bir maç oynamayı tercih ederdim." diyen Jurcic, şöyle konuştu:

"Bu maçta var olduğunu bildiğimiz problemlerle karşılaştık. Bunları çözmek için biraz zamana ihtiyacımız var. Galatasaray maçını düşünüyoruz. 3 maçta 44 şut denemesinde bulunduk ama hiç gol atamadık. Biraz endişe verici bir durum, bu problemi çözmeye çalışıyoruz. Pozisyona girebiliyoruz ama bitirmek konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Puan alamamamızın en büyük sebeplerinden biri bu."

Galatasaray'ın kadrosuna göre sahada takımının şekilleneceğini ifade eden Jurcic, "Açık alanda Galatasaray ile mücadele edebilecek bir takım değiliz maalesef. O yüzden, özellikle kendi yarı sahamızda sert ve yakın oynamaya çalışacağız. Bu şekilde Galatasaray'a önlem alacağız." değerlendirmesini yaptı.


- "İlk defa tam kadro hazır olacağız"

Oyuncularının konsantrasyon seviyesini arttırmak istediğini ifade eden Jurcic, "İlk dakikadan son dakikaya kadar, oyuncularım konsantrasyon seviyesini maksimumda tutmalı." diye konuştu.

Renan Diniz'in sakatlığını atlattığını aktaran Jurcic, "Geldiğimden beri ilk defa tam kadro hazır olacağız." ifadesini kullandı.

Jurcic, hafif sakatlıkları bulunan Cem Özdemir ve Canberk Dilaver'in de takıma katıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Galatasaray'a karşı kariyerimde UEFA Kupası'nda da oynadım. Nasıl bir takım olduklarını anlatmaya gerek yok. Herkesin bildiği bir takım. Özellikle maçın giriş bölümünü, 20-25 dakikalık bölümünü iyi oynayan, baskı kurabilen bir takım. Bu dönemi sorunsuz atlatmak önemli. Maçın geri kalan kısımlarını aynı şekilde oynayamıyorlar. İyi konsantre olmalıyız. Bireysel anlamda maçı çevirebilecek oyunculara sahipler. Benim için en önemli şey, oyuncularımın sahada maksimumlarını vermesi."


- UEFA Kupası'nda Galatasaray'a elenmişti

Jurcic, Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımını çalıştırdığı 2007-2008 sezonunda, UEFA Kupası elemelerinde Galatasaray ile karşılaştığını belirterek, "O zamanlar ben Hırvatistan'ın çok da kuvvetli olmayan bir takımı çalıştırıyordum. 2 maçı da 2-1 kaybettik ve elendik. Ama Galatasaray da o dönemin en kaliteli kadrolarından birine sahipti." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :