Adanaspor, derbide 20. kez zafere ulaştı

Adanaspor, derbide 20. kez zafere ulaştı

PTT 1. Lig'de Adana Demirspor'u 2-1 yenen Adanaspor, 52 maçlık derbi maratonunda 20. kez galip geldi

ADANA (AA) - VOLKAN KAŞİK - PTT 1. Lig'in 6. haftasında Adana Demirspor'u 2-1 yenen Adanaspor, 52 maçlık derbi maratonunda 20. kez zafere ulaştı.

Kentin köklü takımlarından ve 1940'ta kurulan Adana Demirspor ile 1954'ten bu yana yeşil sahalarda mücadele eden Adanaspor, 52 resmi maçta karşı karşıya geldi. Türkiye Kupası'nda üç kez karşılaşan Adana takımları, Süper Lig'de 26, 1. Lig'de 5 ve 2. Lig'de de 18 kez maç yaptı.

PTT 1. Lig'in 6. haftasında dün Adanaspor'un ev sahipliğinde 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda yapılan derbi karşılaşması son derece heyecanlı geçerken, Adanaspor, karşılaşmadan 21. dakikada Bezerra ve 47. dakikada Ramirez'in golleriyle galip ayrıldı. Adana Demirspor'un tek golünü ise 38. dakikada Özgür Can Özcan'dan geldi.

Adanaspor, 52 maçlık derbi maratonunda 20. kez zafere ulaşırken, ligdeki puanını da 8'e çıkardı.

Turuncu-beyazlı takım, derbi galibiyeti ile ligde üst sıralara doğru yükselişe geçmeyi hedefliyor.

Adanaspor ile Adana Demirspor arasında oynanan 51 resmi maçtan 19'unu turuncu-beyazlılar, 12'sini mavi-laciverliler kazanırken 20 karşılaşma berabere bitmişti.

Adana Demirspor rakibine karşı en farklı galibiyetini 1995-1996 sezonunda 5-1'lik skorla elde ederken, Adanaspor 1988-1989 yılında rakibini 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren takımlardan Adanaspor, ligin ilk 6 haftasında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 8 puanla 10. sırada bulunurken, Adana Demirspor, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 10 puanla 6. sıraya yerleşti.

 

- "Önemli bir galibiyet aldık"

 

Adanaspor'un basın sözcüsü Bülent Uzel, dün yaptıkları karşılaşmanın adına, şanına yakışan bir derbi müsabakası olduğunu söyledi.

Karşılaşmaya çok iyi hazırlandıklarını aktaran Uzel, yoğun çalışmalarının sonucunu 2-1'lik galibiyetle aldıklarını ifade etti.

Uzel, maç öncesi, sırası ve sonrasında taraftarların da karşılaşmayı son derece sağduyulu takip ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Çok güzel bir karşılaşma oldu. Olaysız olması ise bizleri ayrıca mutlu etti. Sahada her iki takımda iyi mücadele etti. Derbiyi dostluk kazandı. Sonuçta Adana Demirspor da bu kentin takımı. İyi mücadele ederek önemli bir galibiyet aldık. Ligdeki her maç zorlu geçiyor. Bunun için karşılaşmalara en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Ligde yapacağımız diğer karşılaşmaları da kazarak önümüze bakmak istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı