Adana'daki terör örgütü PKK/KCK davası

Adana'daki terör örgütü PKK/KCK davası

Haklarında dava açılan biri tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında haklarında dava açılan biri tutuklu 4 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıla kadar hapis cezası istenen Gülistan A. ile 15 yıl hapis cezası talebiyle yargılanan tutuksuz sanıklar H.S.A, İ.C. ve R.B. katıldı.

Sanık Gülistan A, savunmasında, hakkındaki gizli ve açık tanık beyanlarını kabul etmediğini belirtti.

Terör örgütü PKK/KCK içerisinde yer almadığını savunan Gülistan A, "Örgütün eylemlerine katılmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

Sanık İ.C. de terör örgütüyle bir bağlantısının bulunmadığını öne sürerek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Adana'da yolda yürürken şüphe üzerine durdurulup kimlik sorgusu yapılan Gülistan A, terör örgütü PKK/KCK'nın üst düzey kadrosunda yer alan "Mehtap" kod adlı terörist olduğu iddiasıyla tutuklanmış, örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen H.S.A, İ.C. ve R.B. de yakalanmıştı.

İddianamede, Gülistan A'nın örgüt faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen ve kamuoyunda "barikat olayları" olarak adlandırılan, çok sayıda asker, polis ve korucunun şehit olup, sivillerin zarar gördüğü eylemlere aktif olarak silahlı şekilde katıldığı, örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırmak ve bu sayede örgütün silahlı direniş gücünü artırmak amacıyla faaliyette bulunduğu belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :