Adana'daki Şüpheli Ölüm

Adana'daki Şüpheli Ölüm

Yalnız yaşadığı evde ölü bulunan kadının, eski iş arkadaşı tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

ADANA (AA) - Geçtiğimiz günlerde yalnız yaşadığı evde ölü bulunan kadının, eski iş arkadaşı tarafından öldürüldüğü belirlendi.

Alınan bilgiye göre, 4 gün önce Ayça Tekin'in merkez Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evde ölü bulunması üzerine polis tarafından yürütülen çalışmada 3 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay günü evde yaptıkları incelemede, Tekin'in cesedinin bulunduğu odanın kapısının kilitli ve anahtarın da başka bir odadaki çekmecede olduğunu belirledi. Polis, olayın cinayet olabileceği ihtimali üzerine güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Olay günü maktulün eski iş yeri arkadaşı Abdullah K'nin (20) apartmana girip çıktığını belirleyen ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı. Abdullah K, ifadesinde olay günü ailesiyle tartıştığını ve dertleşmek için Ayça Tekin'in evine gittiğini ancak Tekin'in kendisini dinlemediğini ileri sürdüğü iddia edildi. Tekin'in dışarı çıkmaya hazırlanmak için banyoya gittiği sırada tartışmaya başladıklarını dile getiren Abdullah K, Tekin'in bu sırada yere düştüğünü ve kendisinin Tekin'in yüzüne tekme atıp, evdeki cep telefonu ve tableti alarak kapıları kilitleyip evden ayrıldığını söylediği öne sürüldü.

Apartmanın güvenlik kamerası görüntülerinde, zanlı Abdullah K'nin apartmandan çıktığı ve zanlının iddiasına göre, olay yerine geldiği motosikleti bozulduğu için cep telefonuyla arayarak çağırdığı arkadaşları Aykut Y. (19) ve Samet H. (21) ile birlikte motosikletle uzaklaştıkları görüldü. Aykut Y. ve Samet H. de gözaltına alındı.

Tekin'in cep telefonunu ve tabletini zanlının evine yakın yerde parçalanmış halde bulan ekipler, evin giriş kapısının anahtarını ise DSİ'ye ait sulama kanalında buldu.

Olayın asıl faili oluğu ileri sürülen Abdullah K. ile zanlıyı olay yerinden alan Aykut Y. ve Samet H, emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

 Öte yandan, Adana Adli Tıp Kurumunda yapılan ön otopside maktulün yüzünde darp izleri, kafatasında ise kırıklar olduğu belirlendi.

- Olayın geçmişi

21 Nisan günü Ayça Tekin'den haber alamayan yakınları evine gitmiş, kapıyı çilingire açtırıp içeri gerdiklerinde, onun banyoda hareketsiz yattığını görünce durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirmişti. Tekin'in öldüğünü belirlemiş, vücudunda morluklar olduğu görülen kadının cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmıştı.

Adana'daki Şüpheli Ölüm

Adana'daki Şüpheli Ölüm

Kaynak:Haber Kaynağı