Adana'daki gasp ve uyuşturucu operasyonu

Adana'daki gasp ve uyuşturucu operasyonu

Dün bin polisin katılımıyla "Cono Aşireti" olarak bilinen gruba yönelik gerçekleştirilen ve 57 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonunun polis kamerasına yansıyan görüntüleri basınla paylaşıldı- Görüntülerde, bir evde saklanmak için oluşturulan gizli bö

ADANA (AA) - Adana'da dün "Cono Aşireti" olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen ve 57 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonunun polis kamerası görüntüleri basın kuruluşlarına dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından gasp, yağma ve uyuşturucu ticaretiyle mücadele çalışmaları kapsamında dün kent merkezi ile Ceyhan ilçesi ve Mersin'de gerçekleştirdiği operasyonun polis kamerasına yansıyan görüntüleri basınla paylaşıldı.

Görüntülerde, uzun namlulu silahlarla şüphelilerin kaldığı adreslere yönelen ekiplerin, bir demir kapıyı koçbaşı kullanarak açıp içeriye girmesi yer aldı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çelik kasa, yastık ve koltukların içinde suçtan elde edilen para ve altınlar ile çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildiği görüldü.

- Evdeki gizli bölme ortaya çıkartıldı

Öte yandan, bir evdeki vitrinin arkasında bir kişinin saklanabileceği gizli bölmenin tespit anı da görüntülendi. Görüntülerde bir polis, ortaya çıkartılan gizli bölmenin nasıl açıldığını anlatırken, operasyon sırasında şüpheli kadınlardan birinin de burada gizlenirken yakalandığı bildirildi.

Operasyonu yöneten İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da yaptığı açıklamada, emniyet teşkilatının Adana'nın huzur ve güvenliği için haftanın 7 günü 24 saat mücadele ettiğini belirtti.

Yıldız, vatandaşların can ve mal emniyeti için her türlü suç gruplarına karşı operasyonların sürdüğünü ifade ederek, "Bu kapsamda, uyuşturucu ve organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirdik." dedi.

- Olay

Adana ve Mersin'de gasp ve yağma olaylarına karışan "Cono Aşireti" olarak bilinen gruba yönelik operasyonda 39'u kadın 57 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de yer aldığı bin polisin katılımıyla düzenlenen operasyona polis helikopteri de havadan destek vermişti.

Ekipler, adreslerde eğitimli köpeklerle yaptığı aramalarda 3 ruhsatsız av tüfeği, bir miktar para, ziynet eşyası, altın ve uyuşturucu madde ele geçirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :