Adana'daki gasp davası

Adana'daki gasp davası

Çantasını gasp etmek istediği kadını, kendisine direnince darp ettiği için yargılanan sanık mahkemede olayı hatırlamadığını söyledi

ADANA (AA) - Adana'da çantasını gasp etmek istediği kadını, kendisine direnince darp ettiği için yargılanan sanık, mahkemedeki savunmasında olayı hatırlamadığını söyledi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Erkan B. (18), müşteki kadın Yüksel Kanlı ile avukatlar katıldı.

Yağma suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, savunmasında, olayı hatırlamadığını ileri sürdü.

Olaydan pişman olduğunu belirten sanık şunları söyledi:

''Gözümü açtığımda etrafımda polisler vardı. Böyle bir suç işlediğim için çok pişmanım. Olayla ilgili sadece bir bayan çığlığı hatırlıyorum. Kadına vurduğumu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde karakoldaydım. Olaya ilişkin bir şey hatırlamıyorum. Ruh sağlığında tedavi görüyorum. Gasp suçunu kabul ediyorum.''

Müşteki kadın da sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığıyla ilgili rapor alınması için duruşmayı ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Olay, Merkez Seyhan ilçesi Yenibaraj Mahallesi'nde Dilberler Sekisi'nde yürüyen Yüksel Kanlı'nın çantasını almak isteyen sanık, çantasını kaptırmak istemeyen kadını sürüklemiş ardından darp etmişti. İhbar üzerine polis tarafından kısa sürede yakalanan sanık, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı