Adana'daki FETÖ/PDY soruşturması

Adana'daki FETÖ/PDY soruşturması

Eski Adana Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu hakkında "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi" olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Adana Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu hakkında "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi" olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Beyoğlu hakkında "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan iddianame hazırladı.

Beyoğlu için 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame sunulduğu Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Toplam 24 sayfalık iddianamede, sanığın "istişare toplantıları" adı altında iller arası düzenlenen etkinliklerde örgüt mensuplarıyla bir araya gelerek bilgi alışverişi yaptığı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından örgüt üyelerine empoze edilen fikir ve ideolojileri kendisine rehber edindiği belirtildi.

Sanığın 1994 yılında eşine yazdığı mektuba da yer verilen iddianamede, mektupta "çok sevdiğim biri" olarak nitelendirilen kişinin Fetullah Gülen olduğu kaydedildi.

İddianamede savunmasına yer verilen Beyoğlu, örgüt üyesi olmadığını savundu. Mektup içeriğinde yer alan bazı sözleri takvim yapraklarından aldığına dikkati çeken Beyoğlu, mektubu o dönem nişanlı olduğu eşine yazdığı ve hatıra olarak sakladığını ifade etti.

İddianamede ayrıca sanığın sosyal medya hesabındaki beğeni ve paylaşımlarla örgütün baskı eylemlerini yardımcı olarak desteklediği öne sürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :