Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen 18'i tutuklu 34 eski polisin yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 18'i tutuklu 34 eski polisin yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık sayısının fazla olması nedeniyle Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik mahkeme salonunda görülen duruşmaya 4'ü tutuklu 14 sanık ile avukatları katıldı.

Diğer illerde bulunan tutuklu sanıklar ise mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada ilk olarak Cumhuriyet savcısı bir önceki celsede verdiği esas hakkındaki mütalaayı tekrar ederek, tutuksuz sanıklar A.G. ve S.K'nın beraati, diğer 32 sanığın cezalandırması ve tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkemede savunması alınan tutuklu sanık Mehmet Bahadır Sakin üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ve ByLock kullanıcısı olmadığını söyledi.

Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda yer alan baz sinyal bilgilerinin hatalı olduğunu iddia eden Sakin, "FETÖ/PDY terör örgütüne finansal destekte bulunmadım. Meslek hayatım boyunca resmi amirlerim hariç kimseden emir almadım. 14 aydır tutukluyum. İddia makamının mütalaasını kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkemede savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları reddederek, tahliye ya da beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti savunma yapmayan sanıklarının beyanlarının tamamlanması için duruşmayı yarına erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :