Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Tutuklu yargılanan eski hakim, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itiraflarda bulununca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski hakim etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itiraflarda bulununca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana 2.Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Cihan K. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından savunmasını veren sanık Cihan K. 2013 yılında hakimliğe başladığını ve en son Mersin'de görev yaptığını bildirdi.

Örgüt tarafından 2013 yılından önce sohbet toplantılarına çağrıldığını aktaran Cihan K. şöyle devam etti:

"Ben sohbet toplantılarına çağrıldığımda hakim adayıydım. Benim bu cemaatle tanışmam hakim adaylığım döneminde oldu. Beni sohbete çağıran hakim adayı olan S.U. isimli şahıstır. Sohbet toplantılarına bir sene kadar gittim. Bu sohbet toplantılarına C.G, F.Ç, R.B. ve Ü.Y. katılıyordu. Bunlar aynı zamanda 13. dönem hakim adayıydılar."

Cihan K, örgütün himmet adı altında para topladığını bildiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Evlilerden yüzde 5, bekarlardan ise yüzde 10 himmet alıyorlardı. 2014 yılında HSYK seçimlerinde kimseden talimat almadım. Kimse de beni aramadı. Zaten ben o dönemde Ankara'da ameliyat olmuştum.Telefon HTS kayıtlarında çıkan kişiler iş arkadaşım olan kişilerdir. Bu yapının terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Ben Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinden faydalanmak istiyorum. Lise eğitimim sürecinde bir dershaneye gitmiştim ama bu yapıya ait olduğunu bilmiyordum. Tahliyemi ve beraatini istiyorum."

Daha sonra cumhuriyet savcısı da sanığın etkin pişmanlık kapsamında beyanda bulunması ve tutuklulukta geçirilen süre dikkate alınarak sanığın tahliyesi yönünde mütalasını verdi.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanığın haftada bir imza atma adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 13 Mart 2018'e erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :