Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Örgütün dershane ve okulunda çalışan ve örgütün gizli iletişim programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla tutuklanan 7 kişi hakkında 15’er yıl hapis istemiyle dava açıldı

ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kapatılan dershane ve okulunda çalışan 7 kişi hakkında 15’er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY’nin Ceyhan ilçesindeki kapatılan dershane ve okullarında çalışan ve örgütün gizli iletişim programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla tutuklanan İdris D, İsmail G, Mehmet H, Seyithan A. ile firari Şakir A, Tanju D. ve Zafer K. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından 7 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15’er yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

Mahkeme değerlendirme sonrası ara kararla tutuklu sanıklardan Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak isteyerek itiraflarda bulunan İsmail G. ve Mehmet H. tahliye edildi. Diğer sanıkların mevcut durumunun devamına karar verildi.

İddianamede, Ceyhan Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 5 Ekim 2016’da Esentepe Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı yakınlarında yolun kenarında çuval ve kolilerin içinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in kitaplarının da yer aldığı çok sayıda örgütsel yayın bulunduğu belirtildi.

Bu kitaplar üzerinde sanıklar Şakir A, Tanju D, Zafer K, İdris D, İsmail G, Mehmet H. ve Seyithan A'nın parmak izlerinin tespit edildiğine işaret edilen iddianamede, Ahmet Ü. ve Fevzi K. hakkında ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca farklı dosyalarda FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan soruşturma yapıldığı da belirtildi.

İddianamede bu kişilerin, yapılan araştırma ve sorgulamalarında da terör örgütü üyeleri arasındaki gizli iletişimde kullanılan şifreli ByLock programını kullandıklarının tespit edildiği de kaydedildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :