Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'daki FETÖ/PDY davası

Haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 2'si tutuklu, 4 eski polis memurunun yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Develet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 2'si tutuklu, 4 eski polis memurunun yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, daha önce meslekten ihraç edilen sanıklardan tutuklu Mustafa Antlı ile tutuksuz Tugay A. ve Mustafa Y. hazır bulundu. Tutuklu sanık Mehmet Avni Şahin ise duruşmaya Sincan 1 Nolu Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Tutuklu sanık Antlı savunmasında, 19 yıl istihbaratta görev yaptığını belirterek, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını iddia etti.

Şahin de "ByLock" iddialarını kabul etmeyerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

İddia makamı ise tutuklu sanıkların üzerilerine kayıtlı cep telefon hatlarında terör örgütünün haberleşme programı "ByLock" uygulamasının tespit edildiğini vurgulayarak, tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut durumunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :