Adana'daki eşini öldürmeye teşebbüs iddiası

Adana'daki eşini öldürmeye teşebbüs iddiası

Boşanmak isteyen eşini 9 yerinden bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan kişinin 41 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da kendisinden boşanmak isteyen eşini 9 yerinden bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği öne sürülen sanığın 41 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başladı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Serkan Taciroğlu (38) ve sanığın öldürmeye teşebbüs ettiği ileri sürülen eşi Dilek Taciroğlu (37) ile avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı sanık Taciroğlu'na hakkındaki suçlamaları hatırlattıktan sonra savunmasını istedi.

Araç kiralama işiyle uğraştığını belirten Taciroğlu, olaydan 1 yıl önce epilepsi hastası olan oğullarını kaybettiklerini, bu yüzden hem kendisinin hem de eşinin psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Olaydan 3 ay önce ayrı yaşamaya başladıkları eşinin boşanma davası açtığını belirten Taciroğlu, "Ne olduğunu sorduğumda ayrılmak istediğini söyledi. Saygı duydum. Boşanma arefesindeydik." dedi.

Eşinin ayrı yaşamasının ardından "Nişanlandı, sözü kesildi" şeklinde laflar duymaya başladığını, Dilek Taciroğlu'na ait sosyal medya hesabında da bir erkekle çekilmiş fotoğrafını gördüğünü belirten sanık, bu durumu kabullenemediğini söyledi.

Sanık Taciroğlu, olay günü yolda karşılaştığı eşine fotoğrafları sorunca tartışmaya başladıklarını belirterek, o sırada kendisini kaybedip yakınlardaki bir iş yerinden aldığı bıçakla eşini bıçakladığını söyledi.

Eşini öldürme kastı olmadığını öne süren sanık, olayın hemen ardından yaralı kadın için yardım çağrısında bulunduğunu savundu.

Taciroğlu, mahkeme başkanının eşine daha önceden de şiddet uygulayıp uygulamadığını sorması üzerine ise, "2014 yılında evde tartışmıştık o zaman kendisini darbetmiştim. Mahkemece bana uzaklaştırma verilmişti. Hakkımda da dava açıldı." dedi.

- Müşteki kadın yaşadıklarını anlattı

Dilek Taciroğlu ise eşinin yalan söylediğini öne sürerek sanıktan şikayetçi oldu.

Eşi ile 2007 yılında evlendiklerini, bir hafta sonra kıskançlık ve alkol nedeniyle şiddet görmeye başladığını söyleyen Dilek Taciroğlu, boşanmayı düşündüğünü ancak çocuğunun dünyaya gelmesi ve rahatsızlığının ortaya çıkması üzerine vazgeçtiğini ifade etti.

Dilek Taciroğlu, gördüğü şiddetin sistematik bir hal aldığını iddia ederek, "Dövdükten sonra beni geceleri dışarı atıyordu. Beni aldatıyordu, ailemin yanına gitmemi yasaklamıştı. 2-3 ayda bir dayakla aileme götürüyordu. Dayaklarına dayanamayıp ailemin yanına gittim. Çocuğum için sonradan barıştım." dedi.

Boşanma kararı alması üzerine de eşinin tehditlerde bulunduğunu öne süren Dilek Taciroğlu, olay anını ise şöyle anlattı:

"Olay günü yengemle halıcıya gittik. Eve tek başıma dönerken arkamdan geliyormuş görmedim. Kolumdan tutup kendine doğru dönderdi. 'Bana sakın yaklaşma, dokunma' dedim. 'Sana çok iyi dokunacağım' diye küfür etmeye başladı. Kolumdan tutarak sürükledi. Direnince, 'Seni eve götüreceğim, benden boşanırsan sana yapacağımı bilirim' diye sürüklemeye devam ederken ekmek bıçağını çıkarttı. 'Tamam geleceğim, yapma' dedim. 'Bıçağı görünce mi geleceksin' diyerek sol karın bölgeme bıçağı sapladı. Kendimden geçip kendimi yere attım. Çevreden 'Yapma' diyorlardı. Onlara da 'Yaklaşmayın vururum' dediği için kimse elinden beni alamadı. 'Seni öldüreceğim' diye bağırıyordu. Etraftakiler 'Bacı öldü' diyorlardı. Benim öldüğümü sanıp 'Benden tamamen ebediyen boşanıyorsun' dedi. Sonra kaçtı. Adaletinize sığınıyorum, ölümden döndüm."

Dilek Taciroğlu, sanığın belirttiği sosyal medya hesabının kendisine ait olmadığını, bahsettiği fotoğraftaki kişinin de kuzeni olduğunu sözlerine ekledi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip Adana Adli Tıp Kurumundan Dilek Taciroğlu'ndaki yaraların ayrı ayrı ya da birlikte hayati tehlike oluşturup oluşturmayacağı yönünden rapor alınması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Adana'da boşanmak isteyen eşi Dilek Taciroğlu'nu 22 Kasım 2017'de Seyhan ilçesi Bakımyurdu Caddesi'nde 9 yerinden bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Serkan Taciroğlu hakkında 41 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :