Adana'daki cinayet davasında karar

Adana'daki cinayet davasında karar

İki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili yargılanan 4 sanıktan 3'ü biri ağırlaştırılmış ikişer kez müebbet ve 38'er yıl, diğeri ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

ADANA (AA) - Adana'da iki grup arasında çıkan ve olayla ilgisi olmayan iki kişinin yaşamını yitirdiği silahlı çatışmayla ilgili yargılanan 4 sanıktan 3'üne biri ağırlaştırılmış ikişer kez müebbet ve 38'er yıl, diğerine ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa Tutuş, Muhammed Karakaya, Hünkar İsmail İsen ve tutuksuz sanık Erdal Bakadur ile tarafların avukatları katıldı.

Sanıklar savunmalarında, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, Tutuş, Karakaya ve İsen’i iki kişiyi öldürmekten biri ağırlaştırılmış ikişer kez müebbet, 4 kişiyi öldürmeye teşebbüsten ise 38'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Bakadur'a ise "suçluyu kayırma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde 8 Nisan 2016'da bir kahvehane yakınlarında çıkan silahlı çatışmada olayla ilgisi olmayan Müslüm Tozkoparan (21) ile Hakan Taştan (16) yaşamlarını yitirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :