Adana'daki cinayet davası

Adana'daki cinayet davası

Bir kadını parkta pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı

Adana'da bir kadını parkta pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Turan F. (40) ile maktul Remziye Tüdeş'in (45) yakınları ile avukatlar katıldı.

Sanık, savunmasında maktul Remziye Tüdeş ve arkadaşı Selahattin K'nin kendisini dolandırdıklarını ve dövdüklerini iddia ederek, şunları anlattı:

''Ben Diyarbakır'da manavlık yaparım. Olay günü kiraladığım otomobille Adana'ya geldim. Remziye Tüdeş ile Selahattin K. ile bir parkta konuşmaya başladık. Selahattin, otomobilimi alarak bir süre yanımızdan ayrıldıktan sonra geri döndü. Bana arabanın bagajındaki tüfeği getirmemi söyledi. Tüfeği alıp masaya oturdum. Bu sırada tüfek birden patladı ancak tüfek benim elimde miydi, bilmiyorum. Tüfek patlayınca Selahattin kaçtı. Ben de elimdeki tüfekle arabaya binerek olay yerinden uzaklaştım. Kasıtlı olarak Remziye'ye ateş etmedim. Olay kazayla gerçekleşti.''

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Merkez Seyhan ilçesi Barış Parkı'nda, alacak yüzünden aralarında husumet bulunduğu öne sürülen Remziye Tüdeş'e (45) 12 Haziran'da pompalı tüfekle ateş açtıktan sonra otomobille kaçtığı iddia edilen Turan F. (40), bir caminin tuvaletinde yakalanmıştı.

Tutuklanan sanık için ''kasten öldürme'' suçundan müebbet, ''tehdit'' suçundan ise 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı