Adana'daki çifte kadın cinayeti davası

Adana'daki çifte kadın cinayeti davası

Yüreğir ilçesinde 2 kadının tüfekle öldürülmesiyle ilgili 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'nın Yüreğir ilçesinde, akraba 2 kadının silahla öldürmesiyle ilgili 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, akraba olan tutuklu sanıklar Davut, Doğan, Hikmet, Savaş ve Yahya Barık ile yaşı 18'den küçük olan O.B. ile tutuksuz sanık Osman Can ve avukatları katıldı.

Daha önceki duruşmalarda kayıt altına alınıp çözümü yapılan savunması okunan Doğan Barık, "Savunmam doğrudur. Olayı ben yaptım." dedi.

Duruşmada daha sonra tanıklar dinlendi.

Tanık Delal Oral, ifadesinde, olayın evinin karşısındaki boş arazide meydana geldiğini söyledi.

Silah ve bağırma sesleri duyunca pencereden baktığını belirten Oral, karanlık olması nedeniyle yüzünü tam seçemediği bir erkeğin elinde tüfek gördüğünü anlattı.

Sanık avukatlarının isteği üzerine tanığa elinde silah olan kişinin teşhisi yaptırıldı.

Oral, sanıklardan Doğan Barık'ı gösterip, "Bu şahsa benziyordu. Ancak kesin teşhis edemem." dedi.

Tanık Ahmet Cabadak ise olay günü sanık O.B. ile internet kafede bulunduklarını, silah sesi üzerine kafeden çıktıklarında Doğan Barık ile karşılaştıklarını kaydetti.

Doğan Barık'ın "Namusumu temizledim." diye bağırdığını ileri süren Cabadak, "Elinde de otomatik tüfek vardı. Yanında kimse yoktu." ifadelerini kullandı.

Tanık beyanları sonrası savunması sorulan Doğan Barık, akrabası 2 kadını kendisinin öldürdüğünü söyledi.

Barık, "Benim yaptığım bir olay nedeniyle ailemin diğer fertleri yaklaşık 11 aydır tutuklu. Diğer sanıkların suçlamalarla bir ilgisi yoktur, mağdur ediliyorlar." diye konuştu.

Diğer sanıklar da olayla ilgilerinin olmadığını iddia edip tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar verdi.

Duruşma, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için 24 Mayıs'a ertelendi.

Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 10 Nisan 2017'de akraba olan Senem Barık (31) ile Zeliha Sevgilibaş (20) tüfekle öldürülmüş bulunmuştu. Soruşturma sonunda 2 kadını, aile meclisi kararıyla öldürdükleri iddiasıyla 7 kişi hakkında "tasarlayarak töre saikiyle öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek" ve "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :