Adana'daki bıçaklı sopalı kavga davası

Adana'daki bıçaklı sopalı kavga davası

Bir kişinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı olayla ilgili 6'sı tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı- Sanıklardan 8'ine 23 yıl ile 50 yıl arasında değişen hapis cezaları verilirken, bir sanık beraat etti

ADANA (AA) - Adana'da iki grup arasında çıkan bıçaklı sopalı kavgada 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle yargılanan 9 sanıktan 8'i 23 yıl ile 50 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Hakan Aydın, Yılmaz Tilmensağır, Gazi Tilmensağır, Tayfun Coşkun, İlter Coşkun ve Gürcan Aydın ile taraf avukatları katılırken, tutuksuz 3 sanık ise mahkeme salonuna gelmedi.

Sanık Hakan Aydın, savunmasında, mobilyacı Enes Yılmaz'ın, eşini telefonla aradığını öğrenince kendisiyle yüzleşmek için bir araya geldiklerini ve daha sonra kavga çıktığını anlattı.

Yılmaz Tilmensağır da sanıklardan Tayfun Coşkun'un elindeki sopayla karşı taraftan uzun boylu birine vurduğunu iddia ederek, "Ortalık karıştı. İlter’in elinde bıçak olduğunu sandığım parlak bir cisimle bir kişiye vurduğunu gördüm. 5-10 metre ileride ağabeyim Gazi’nin yerde yattığını gördüm, yanına koştum. Ağabeyimi kaldırdım, bir şahsın öldüğünü söyledim. 'Kalk başımız belaya girecek, gidelim' dedim." şeklinde savunma yaptı.

Tayfun Coşkun ise olay anında elindeki sopayla bir kişiye vurduğunu ancak öldürme olayını görmediğini öne sürdü.

İlter Coşkun ise elinde bıçak olduğu iddiasını kabul etmeyerek, "Birisi bana yumruk attı, yere düştüm. Birisi 'kaçın' diye bağırdı, bunun üzerine arabama binip eve gittim. Bende bıçak ya da başka bir silah yoktu, diğer sanıklarda da bıçak görmedim. İşlemediğim bir suçu üzerime atmaya çalışıyorlar." dedi.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürüp, beraatlarını talep etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, olayda İlhami Yılmaz'ı öldürdükleri, Esaf ve Enes Yılmaz'ı da öldürmeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle tutuklu sanıklar Yılmaz Tilmensağır ile ağabeyi Gazi Tilmensağır'a 50'şer yıl, İlter Coşkun'a 45 yıl 10 ay, Hakan Aydın, Tayfun Coşkun ve Gürcan Aydın'a 43 yıl 9'ar ay hapis cezası verdi.

Heyet, ayrıca tutuksuz sanıklar Osman Yiğen'i 45 yıl 10 ay, Rıfat Can Yiğen’i 23 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına mahkum ederken, 18 yaşından küçük sanık Ö.F.K'nin ise delil yetersizliğinden beraatını kararlaştırdı.

Adana'da geçen yıl PTT Evleri Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı ve sopalı kavgada 1 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :