Adana'daki "arabayla cinayet"e dava

Adana'daki "arabayla cinayet"e dava

Beş kişinin üzerine araba sürerek birini öldürdüğü, dördünü de öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen şüpheli hakkında müebbet ve ayrıca 65 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi- İddianamede olayı azmettirdiği ileri sürülen kişi hak

ADANA(AA) - Adana’da üzerlerine araba sürdüğü beş kişiden birini öldürdüğü, dördünü de öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen şüpheli hakkında müebbet ve ayrıca 65 yıl, olayı azmettirdiği iddia edilen kişi hakkında da müebbet ve 8 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Güneşli Mahallesi 546 Sokak'ta 4 Eylül 2017’de meydana gelen kavga sonrası üzerlerine otomobil sürdüğü 5 kişiden Bülent Yüzgeçer’i öldürüp Sabit Y, Tugay Y, Uğurcan M. ve Utku K'yi de öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Arıkan ile Arıkan’ı bu suça azmettirdiği öne sürülen tutuksuz Tarık E. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, şüpheliler hakkında "Kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten öldürmeye azmettirme, basit yaralamaya teşebbüs, hakaret, birden fazla kişi ile tehdit" suçlarından iddianame hazırladı.

İddianamede üzerlerine araba sürülen 4 kişi de "Basit yaralama ve hakaret" suçlarını işledikleri gerekçesiyle müşteki şüpheli sıfatıyla yer aldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, Arıkan’ın müebbet ve ayrıca 65 yıl, Tarık E'nin ise müebbet ve 8 yıl hapis cezaları ile cezalandırılması istendi. Müşteki şüpheli 4 kişi hakkında ise 4’er yıl hapis cezası talep edildi.

Olayın nasıl yaşandığının da anlatıldığı iddianamede, tarafların sokakta tartışma sonrası kavga ettiği ve bu sırada Ayhan Arıkan'ın arkadaşı Tarık E'nin "Bin arabaya sür üzerlerine" demesi üzerine olayın meydana geldiği aktarıldı.

Sanıkların önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :