Adana'da yaşlı çiftin öldüğü kaza davası

Adana'da yaşlı çiftin öldüğü kaza davası

Adana’da kamyon ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu yaşlı karı kocanın ölümüne, 9 yolcunun da yaralanmasına neden oldukları iddia edilen tutuklu 2 şoförün yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana’da kamyon ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu yaşlı karı kocanın ölümüne, 9 yolcunun da yaralanmasına neden oldukları öne sürülen tutuklu 2 şoförün 15’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına başlandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık şoförler Eyüp Çağatay (22), Mehmet Hacıömeroğlu (22), mağdur ve müştekiler Esma Akatekin, Özkan Deveci, Esmer Erinan, Esma Akatekin, Güldeniz Sevil, Aynur Akatekin ve Altun Demir ile avukatları katıldı.

Minibüs şoförü Eyüp Çağatay, rampa aşağı inerken kavşakta hızını azalttığını söyledi. Hızla geldiğini iddia ettiği kamyonun sol tarafından minibüse vurduğunu belirten Çağatay, “Kamyon minibüsü sürükledi. Eğer hızlı gitseydim arabam takla atardı, ya da yolun ortasında dönerdi. Yaralılarla birlikte araçta sıkıştım. Ayrıca kamyon şoförü bize yardım edeceğine olay yerinden kaçmıştır. Ambulans çağırsaydı belki ölüm olmayacaktı. Kamyon yavaş gelseydi çarpışmaktan kurtulabilirdik.” dedi.

Kamyon şoförü Mehmet Hacıömeroğlu ise minibüsü görmesiyle birlikte frene bastığını söyledi. Minibüsün hızlı olduğunu iddia eden Hacıömeroğlu, “Benim hızım 35-40 kilometreydi. Ölenlerin ailesine başsağlığı diliyorum. Babam kanser hastasıdır. Benden başka çalışan yoktur” diyerek tahliyesini istedi.

Kazada yaralananların bazıları minibüs şoförünün hızlı olduğunu söyledi. Yaralı yolculardan Altun Demir, “O gün annemin maaşını almaya gidiyorduk. Dolmuş hızlı idi. Şoförü uyardım. Ancak dikkate almadı” derken Hacettepe Üniversitesinde öğrenci olduğunu belirten yaralı yolculardan Güldeniz Sevil de “Dolmuşa binmek için el kaldırdım. Beni görmesine rağmen hızlı gittiği için biraz ileride durdu. Parayı vermek için ayağa kalktım, dengemi zor sağlıyordum. Diğer kazazede Selda hanım bana ‘Neden bu kadar hızlı gidiyor’ dedi. Ben de ‘Bilmiyorum demek ki acelesi var’ dedim. Buradaki amacımız şoförü uyarmaktı. Ancak, hızlı gitmeye devam etti.” dedi.

Mahkeme heyeti, 2 şoförün tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı Ankara Adli Tıp Kurumundan kusur raporunun beklenilmesi için erteledi.

Ali Hocalı Mahallesi’nde 26 Ocak 2016’da meydana gelen trafik kazasında Eyüp Çağatay’ın kullandığı 01 M 0407 plakalı yolcu minibüsü ile Mehmet Hacıömeroğlu yönetimindeki 31 ZK 278 plakalı kamyon çarpışmış, kazada minibüste yolcu olarak bulunan Mehmet (89) ve eşi Fatma Derelioğlu (78) çifti yaşamını yitirmiş, 9 kişi de yaralanmıştı. Her iki şoför de tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :