Adana'da yasa dışı dinleme davası

Adana'da yasa dışı dinleme davası

Eski MHP Milletvekili Ali Halaman'ın müşteki sıfatıyla talimatla ifadesine başvurulacak

ADANA (AA) - Adana'da bazı hakim, savcı, adliye personeli ve kendi meslektaşlarını yasa dışı yollarla dinledikleri öne sürülen, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu tutuksuz 28 polisin yargılandığı davaya devam edildi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz 28 sanıktan emniyet müdür yardımcıları İsmail Bilgin ve Ertuğrul Yetkin, polis memurları Hasan Serçe, Cihat Salman ve Halil Durmuş ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, IMEI numaraları ile ilgili bilgilerin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Tüketici ve İlişkiler Müdürlüğünden, suç işleyen görevlileri belirlemede en önemli delil olan işlem kütük kayıtlarının ise TİB ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığından beklendiğini tutanağa yazdırdı.

Duruşmada hazır bulunan sanıklar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının daha önce IMEI numaralarıyla ilgili bilgileri gönderdiğini belirterek, bu bilgilerin kendi lehlerine olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, telefonu yasa dışı dinlendiği iddia edilen eski MHP Adana Milletvekili Ali Halaman'ın müşteki sıfatıyla talimatla ifadesinin alınması ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında, "İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamasıyla Adana 1, 2, 4, 6, 7, 8 ve 9. Ağır Ceza mahkemelerinde dava açılmıştı. Bu davalar 8. Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :