Adana'da uyuşturucu tacirlerine göz açtırılmıyor

Adana'da uyuşturucu tacirlerine göz açtırılmıyor

Polis ekiplerince Adana'da son 11 ayda düzenlenen operasyonlarda 1 ton 583 kilogram esrar, 465 kilogram eroin, 1 milyon 732 bin uyuşturucu hap ve 1 kilo 38 gram kokain ele geçirildi- Operasyonlarda gözaltına alınan 4 bin 418 kişiden 987'si tutuklandı, 536

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Adana'da polis, son 11 ayda düzenlediği operasyonlarda, 1 ton 583 kilogram esrar, 465 kilogram eroin, 1 milyon 732 bin uyuşturucu hap, 1 kilo 38 gram kokain ele geçirdi, gözaltına alınan 4 bin 418 kişiden 987'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın göreve gelmesiyle 28 Ağustos 2017'den bu yıl 30 Temmuz'a kadar düzenlenen operasyonlarla uyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadı.

Ekipler, düzenlediği çok sayıda operasyonda, 1 ton 583 kilo 38 gram esrar, 465 kilo 221 gram eroin, 1 milyon 732 bin 741 uyuşturucu hap, 1 kilo 38 gram kokain, 3 kilo 387 gram sentetik uyuşturucu ve 3 bin 606 kök Hint keneviri ele geçirdi.

Gözaltına alınan 4 bin 418 zanlıdan 987'si tutuklandı, 536'sı adli kontrol şartıyla salıverildi. 2 bin 895 kişi ise serbest bırakıldı.

- "Uyuşturucuyla mücadele, terörle mücadelenin de bir paydaşı"

İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uyuşturucuyla mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.

Konuyu 3 ana başlıkta ele aldıklarını ifade eden Yıldız, "Arzın azaltılması, talebin azaltılması ve tedavi-rehabilitasyon." dedi.

Yıldız, arzın azaltılmasına yönelik çok ciddi bir mücadele yürüttüklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Sokaklarda uyuşturucuyla mücadelemiz hem terörle mücadelenin bir paydaşı oluyor, aynı zamanda diğer suç ve suç gruplarına itilen şahısların da engellenmesinde önemli bir faktör oluyor. Geldiğimiz andan itibaren söylediğimiz bir sloganımız var, 'Gençliğimizi geleceğimizi uyuşturucu tacirlerine çaldırmayacağız.' Bu sloganımız üzerine, yaptığımız çalışmalarla özellikle 'torbacı' diye tabir ettiğimiz kişilere yönelik çok ciddi bir mücadelemiz oldu. Geldiğimiz günden itibaren 987 'torbacı' tutuklandı. Yani 11 ayda, 987 'torbacı' işlem yapılarak cezaevinde tutuklu. Sokaklarımızdan 987 'torbacıyı' çektik. Çocuklarımıza bu zehri bulaştırmaya çalışan, çocuklarımızı bu zehre alıştırmaya çalışan 'torbacılara' yönelik amansız mücadelemiz sürüyor."

- "Uyuşturucu, bütün kötülüklerin anası"

Selami Yıldız, uyuşturucuyla mücadele konusunda en önemli desteği vatandaşların sağladığını anlattı.

Vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve medyanın da desteğiyle bu mücadeleyi yürüttüklerini vurgulayan Yıldız, "Basınımızın, bu uyuşturucu illetinin mücadelesinin, vatandaşlarımız tarafından anlaşılabilmesi için yaptığı haberler çok önemli. Bu mücadelede basınımız da yanımızda. Teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kentin sokaklarını uyuşturucu illetinden hep beraber kurtaracaklarına dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:

"Yüzlerce operasyonda 5 bine yakın gözaltı var. Bunlardan tutuklanan sayısı 987. Tonlarca esrar, 465 kilogram civarında eroin, yüz binlerce uyuşturucu hap ve türevleri polisimizin yaptığı başarılı çalışmalarla ele geçirildi. Arzın ve talebin azaltılması ile tedavi-rehabilitasyon aşamalarında faaliyet gösteriyoruz. Uyuşturucu, bütün kötülüklerin anası gibi. Çünkü terör grupları da bunlardan besleniyor. Adanamızın terörize olmuş bazı mahallelerimizde, uyuşturucu satıcısı aynı oranda oralarda var. Biz uyuşturucuyla mücadele ederken aynı zamanda terörle de mücadele ediyoruz. Bu yönüyle de bakıyoruz. Suç grupları, organize suç çeteleri de uyuşturucudan besleniyorlar. Bu mücadelemiz, hem terör hem de organize suç çetelerine aynı anda yansıyor."

- Çocukların uyuşturucu satıcılarından korunması

Yıldız, çocukların uyuşturucu ve satıcılarından korunması amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıklarının yürüttüğü "Güvenli Okul Projesi" kapsamında protokolleri olduğunu anımsatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bütün okullarımızda, rehber öğretmenleriyle irtibatlı polislerimiz var. Oradaki rehber öğretmenler vasıtasıyla, okullarda kötü alışkanlıklara bulaşan çocuklarımızın tespiti ve çocukların suçtan korunmasına yönelik eylemlere ilişkin görevlilerimiz var. Okullarımızın servis çıkış saatlerinde resmi ekip görevlendirmelerimiz var. Okul irtibat görevlilerimiz vasıtasıyla suça bulaşabilecek çocuklarımızla alakalı rehber öğretmenlerimizle irtibatımız var. Adana'da okullarımızda aynı zamanda risk planlaması yaptık, 1-2-3 şeklinde. Bu riskli okullar kapsamında görevlilerimizi ona göre planlıyoruz. Uyuşturucu ve suç grupları anlamında daha riskli gördüğümüz okullardaki tedbirlerimiz daha fazla. Bu anlamda da çocuklarımızı korumaya yönelik tedbirlerimiz devam etmekte."

Adana'da uyuşturucu tacirlerine göz açtırılmıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :