Adana'da üniversite öğrencisi genç kızın yaralanması davası

Adana'da üniversite öğrencisi genç kızın yaralanması davası

Merkez Çukurova ilçesinde üniversite öğrencisi genç kızın, erkek arkadaşının kasıtlı olarak araçla çarpması sonucu yaralandığı iddiasıyla biri tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da üniversite öğrencisi genç kızın, erkek arkadaşının kasıtlı olarak araçla çarpması sonucu yaralandığı iddiasıyla biri tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Deveci, tutuksuz sanıklardan Hüseyin Aybak ile müştekiler baba Mehmet Zülfü Çelik ve anne Ayşe Yabacı katıldı. Tutuksuz sanıklar Mehmet Zengin ve Hakan Çelik ise gelmedi.

Yaralanan Ece Çelik de tedavisinin sürmesi nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Kürşat Aktaş, kafe işlettiğini ve olay günü İbrahim Deveci’nin kendisini telefonla arayıp, "Bir kadınla gelip dertleşeceğiz" dediğini belirterek, şunları anlattı:

"İbrahim ve yanındaki kadın el ele geldiler. Bir ara kadın telefonla yüksek sesle biriyle konuşuyordu. Karşısındaki kişiye 'Dikkat çekmeye çalışmıyorum. Görürsünüz ben ne yapacağımı bilirim' diyerek sitem ediyordu. Ben de olay çıkmaması için İbrahim’i çağırdım, 'Birileri ile konuşuyor, burada kavga çıkmasını istemiyorum' dedim. O da 'Evine götüreceğim' dedi, sonra da götürdü” dedi.

Daha sonra mahkeme başkanı anne Ayşe Yabacı'ya kızının sağlık durumunu sordu.

Yabacı, kızının halen nörolojik sorunlarının bulunduğunu belirterek, "Kızım konuşmaya başladı. Bazı şeyleri hatırlıyor. Birkaç şey söyleyebiliyor. Olayın nasıl olduğu ile ilgili soru sorduğumda kafasının çok acıdığını, üzerinden araba geçtiğini söyledi. 'Hatırlayacağım, düşünüyorum, düşünüyorum' diyor. Hatırlamakta güçlük çekiyor. Hatırlaması zaman alacak. Kalabalıktan korkuyor, çekiniyor." diye konuştu.

Söz hakkı verilen sanık İbrahim Deveci de suçlamayı kabul etmeyerek, şunları söyledi:

"Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Ece'nin şiddete uğramaması için elimden geleni yaptım, kurtarmaya çalıştım. Saldırıya uğradım. Ece 'Beni bırakma' diye bağırıyordu. Ne yapacaktım. Yardım edecektim. Aniden önüme çıktılar. İyilik yapmaya gittim, iyilikten çok marazlar çıktı. Suçsuzum."

Mahkeme heyeti, sanık Deveci’nin tutukluluğunun devamına karar verirken, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nden Ece’nin olay gününü hatırlayıp hatırlamadığı yönünde rapor aldırılmasını istedi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Adana'da 31 Temmuz 2017'de merkez Çukurova ilçesinde, erkek arkadaşının kasıtlı olarak araçla çarptığı öne sürülen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Ece Çelik ağır şekilde yaralanmış, olay sonrası gözaltına alınan zanlı İbrahim Deveci ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Zanlı, başsavcılığın itirazı sonrasında yeniden gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :