Adana'da trafik kazası davasında karar

Adana'da trafik kazası davasında karar

Kırmızı ışık ihlali sonucu bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis verildi

ADANA (AA) - Adana'da kırmızı ışık ihlali sonucu meydana gelen kazada diğer aracın sürücünün ölümüne, eşinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Bahattin Yılmaz (23) ile avukatı katıldı.

Market işleten Yılmaz, kaza günü bir bardak içki içtiğini belirterek, sarhoş olmadığını öne sürdü.

Çarşı istikametine giderken kazanın meydana geldiğini söyleyen Yılmaz, "Kırmızı yanıyormuş, ışığı sonradan fark ettim ancak sabit mi yanıyordu, yanıp sönüyor muydu, tam hatırlamıyorum. Sağım, solum boştu. Hızım da fazla değildi. Sağ taraftan başka araç gelip bana vurdu. Diğer şoför de sarı ışıkta geçmiş. Karşı tarafın da kusuru var." dedi.

Mahkeme heyeti, birinci derece kural ihlali yaparak bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın, tutukluluk halinin devamını da karar verdi.

Ramazanoğlu Caddesi'nde 7 Ocak'ta Bahattin Yılmaz'ın kullandığı otomobil, Halil Özer (51) idaresindeki otomobille çarpışmış, Özer hayatını kaybederken, otomobilde bulunan eşi Meryem Özer (44) yaralanmıştı.

Yılmaz tutuklanırken, bilirkişi raporunda, Halil Özer’in de 2. derece kural ihlali yaptığı belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :