Adana'da terör örgütü PKK'nın "infaz timi" davası

Adana'da terör örgütü PKK'nın "infaz timi" davası

Kentte 2015 yılında 3 çocuk babası Ethem Türkben'i evinde öldürdükleri ve terör örgütü PKK'nın infaz timinde yer aldıkları ileri sürülen 3'i tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da, 2015 yılında 3 çocuk babası Ethem Türkben'i evinde öldürdükleri ve terör örgütü PKK'nın infaz timinde yer aldıkları ileri sürülen 3'i tutuklu 4 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya Ethem Türkben'in (33) eşi müşteki Esma Türkben ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar Rubar Emen, Sedat Önen ve Ferdin Alp, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'ndeki (SEGBİS) geçici sorun nedeniyle duruşmaya bağlanamazken, tutuksuz sanık C.E. de gelmedi.

Esma Türkben, mahkemedeki ifadesinde, olay günü akşam namazından sonra iki kişinin eve geldiğini söyledi.

Eve gelen şahısların siyah giyimli ve yüzlerinin maskeli olduğunu belirten Türkben, şöyle devam etti:

"Bu şahıslardan bir tanesi 'Ethem nerde?' diye sordu.Ben de bu şahsı Ethem'in arkadaşı sanarak şaka yaptığını sandım. Bu şahıslar içeri girdi. Ben mutfaktaydım. İçeriden dört beş el silah sesi geldi. Sonra bu şahıslar dışarı çıkıp kaçtılar. Ben sokağa çıkıp çığlık attım. İnsanlar benim sesime geldi. Ben arkalarına koştuğumda ayrıca üç kişinin daha kaçtığını gördüm. Sanıklardan şikayetçiyim davaya katılma talebim vardır."

Savunmaları alınan sanık avukatları ise birebir teşhis için sanıkların huzurda hazır edilmesi, tanıkların dinlenilmesi ve eksik hususların giderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamıyla birlikte sanıkların bizzat huzurda hazır edilmesi için bulundukları cezaevine yazı yazılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

- Olay

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde 22 Temmuz 2015'te, yüzleri maskeli kişiler evine girdikleri Ethem Türkben'i 3 çocuğu ve hamile eşinin yanında tabancayla yaralamış, Türkben kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetmişti.

Polis yaptığı araştırmada, terör örgütü PKK'nın infaz timinde yer aldıkları ve kırsalda eğitim aldıkları iddia edilen Sedat Önen (22), Ferdin Alp (21) ve Rubar Emen'in (20), herhangi bir örgütle bağlantısı olmamasına karşın sakalı ve muhafazakar kişiliği nedeniyle DEAŞ'lı olmakla suçladıkları Türkben'i evine girerek öldürdüğü bilgisine ulaşmıştı.

Düzenlenen eş zamanlı operasyonda 3 zanlı yakalanarak tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :