Adana'da terör örgütü davası

Adana'da terör örgütü davası

Terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis istenen 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Ali B, Diyaddin B, Selvi Yılan ve tutuksuz sanıklar N.B, ve H.B. ile avukatları katıldı.

Sanık Mehmet Ali B. savunmasında, parkta oturduğu sırada Selvi Yılan'ın yanına gelip kendisini Halime olarak tanıttığını anlattı.

Yılan'ın kendisinden yardım istediğini belirten Mehmet Ali B, "Bana aç olduğunu söyledi. Ben de yardım amacıyla 'istersen seni evime götürebilirim' dedim. Eve gittiğimizde yaklaşık bir saat sonra annem ve ablam geldi. 15 dakika sonra da polis ekipleri geldi. Bizi emniyete götürdüler. Bir gün sonra Selvi Yılan isimli şahsın silahlı terör örgütü üyesi olduğunu söylediler. Ben hata yaptım bu şahsı evime götürerek. Pişmanım." ifadesini kullandı.

Yılan ise savunmasını Kürtçe yapmak için tercüman getirilmesini isteyerek ücretini kendisinin karşılamayacağını aksi halde ise savunma yapmayacağını belirtti.

Sanığın Türkçe savunma yapılabilecek düzeyde yeterliliğe sahip olduğunu kanaat getiren mahkeme heyeti, Kürtçe savunma yapma konusundaki talebinde ısrarcı olması durumunda tercümanlık ücretinin kendisi tarafından ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Diyaddin B. ve Mehmet Ali B'yi adli kontrol şartıyla tahliye ederek duruşma erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :