Adana'da Suriyeli çiftin fidye için kaçırıldığı iddiası

Adana'da Suriyeli çiftin fidye için kaçırıldığı iddiası

Suriyeli çifti kaçırarak babalarından fidye istedikleri iddia edilen Suriyeli 3 şüpheli, parayı almak için geldikleri PTT şubesinde yakalandı

ADANA (AA) - Adana'da Suriyeli çifti kaçırarak fidye istedikleri öne sürülen Suriyeli 3 şüpheli, polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yaşayan Suriye uyruklu Ahmet Abdulfadıl, 19 yaşındaki oğlu Adil ve 4 aylık hamile gelini Suadan Zarka'nın kaçırıldığını, Adana'da evde zorla tutulduklarını ve kendisinden fidye istendiği iddiasıyla polise başvurdu.

Bursa Emniyet Müdürlüğünün durumu haber vermesi üzerine inceleme başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçırılan çiftin Karataş ilçesinde tarım işçiliği yapan Muhammed Suveyd (25), eşi Mehdiye Samed (24) ve Ahmet Hadri tarafından alıkonulduğunu tespit etti.

Kaçırılan çiftin babasıyla irtibata geçen ekipler, şüphelilerin istediği fidyeyi PTT şubesine yatırmasını istedi.

Ekipler, parayı çekmek için Adana'daki PTT şubesine gelen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Adil Abdulfadıl ve hamile eşi kurtarılarak, Bursa'ya götürüldü.

Şüphelilerin haklarındaki suçlamaları reddettikleri, Ahmet Abdulfadıl ile aralarındaki alacak meselesinden bu yola başvurduklarını söylediği öğrenildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :