Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Yangında yaşamını yitirenlerden 10'unun cenazesi, Aladağ ilçesinin kırsal kesimindeki yerleşim yerlerine coğrafi şartlar nedeniyle zorlu yolculuğun ardından ulaştırıldı

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda hayatını kaybedenlerden 10'unun cenazesi, Aladağ'ın kırsal kesimindeki yerleşim yerlerine coğrafi şartlar nedeniyle zorlu yolculuğun ardından götürüldü.

Adana'daki Asri Mezarlık morgundan sabah saatlerinde alınan cenazeler, Adana Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarıyla konvoy halinde defnedilecekleri Aladağ ilçesinin kırsal kesimindeki mahalleleri Köprücük, Kışlak ve Karahan'a uğurlandı.

Adana'dan Köprücük'e 6, Kışlak'a 3, Karahan'a 1 öğrencinin cenazesi gönderildi.

Köprücek'e götürülen 6 cenazeyi taşıyan iki cenaze aracı, Toros dağlarının arasındaki yolda güçlükle ilerledi.

Konvoydaki bazı araçlar zorlu yol şartları nedeniyle ilerleyemezken, kimi vatandaşlar da tepelere tırmanarak Köprücek'e ulaşmaya çalıştı.

Jandarma ekipleri de araçların yolda kalmaması için uyarı ve yönlendirmelerde bulundu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da beraberindekilerle zaman zaman araçlarından inerek, bölgede yol açma çalışması yapan görevlilerden bilgi aldı.

Bu arada, her iki cenaze aracı da yolun bir bölümünün dik ve çamurlu olması nedeniyle ilerleyemedi. Cenaze araçları, aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu çok sayıda kişinin itmesiyle yola devam ettikten sonra Köprücek'e ulaştı.

Kışlak'ta toprağa verilecek 3 öğrencinin cenazesi ile Karahan'a defnedilecek öğrencinin naaşı da zorlu yolculuğun ardından yerleşim yerlerine getirildi.

Cenazeler, toprağa veriliyor.

Yangında yaşamını yitirenlerden yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç ve yurt çalışanı Fatma Canatan'ın cenazesi, Mersin'de toprağa verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :