Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Diyanet İşleri Başkanı Görmez:- "Sosyal medya marifetiyle ifade edilen bir hususu düzeltmek isterim, burası Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı herhangi bir yapı değil, özel bir öğrenci yurdu. Kaldı ki nereye bağlı olduğu önemli değil. Bu ülkede nerede olur

ADANA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "Sosyal medya marifetiyle ifade edilen bir hususu düzeltmek isterim, burası Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı herhangi bir yapı değil, özel bir öğrenci yurdu. Kaldı ki nereye bağlı olduğu önemli değil. Bu ülkede nerede olursa olsun bir tek çocuğumuzun canına zarar geldiği zaman, biz kendi canımıza gelmiş bir zarar olarak kabul ederiz." dedi.

Görmez, Adana'da bir otelde düzenlenen 33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın son gününde yaptığı konuşmada, Aladağ'da dün akşam herkesin yüreğini dağlayan yangında hayatını kaybeden 11'i çocuk 12 kişiye Allah'tan rahmet diledi.

"Yüce Rabb'im anne babalarına sabr-ı cemil ihsan eylesin." ifadesini kullanan Görmez, şunları söyledi:

"Hem müesseseler hem ülke hem de millet olarak çocuklarımız ve gençlerimiz için daha güvenli bir dünya inşa etmeyi yüce Rabb'imiz bizlere nasip eylesin. Geçen hafta Adana Valiliği önünde menfur bir saldırı yaşandı. Burada da iki kardeşimiz hayatını kaybetti, pek çok kardeşimiz yaralı. Her iki acı hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Bu toplantıyı gerçekleştirirken, Adana'daki şehit aileleriyle beraber bir akşamı paylaşma bahtiyarlığına erdim."

Adana'nın son aylarda çok sayıda evladını şehit verdiğini belirten Görmez, "Adanalı olup, buraya getirilen ve ebedi hayata uğurlanan şehitlerimiz oldu. Hem onlara Allah'tan rahmet, onların şahsında bütün şehitlerimize, bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne kadar bizi millet yapan yüce değerler uğruna can veren bütün şehitlerimize, şühedaya Rabb'imden rahmet diliyorum." diye konuştu.

Görmez, şunları kaydetti:

"İlk andan itibaren arkadaşlarımız bir heyet oluşturarak Aladağ'daki öğrenci yurdunu gördüler, arkasından öğrencilerin ailelerine uğradılar, onlara da teşekkür ediyorum. Toplantıdan sonra çocukları hastanede ziyaret edeceğiz, yaralılara şifa dileyeceğiz. Sosyal medya marifetiyle ifade edilen bir hususu düzeltmek isterim, burası Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı herhangi bir yapı değil, özel bir öğrenci yurdu. Kaldı ki nereye bağlı olduğu önemli değil. Bu ülkede nerede olursa olsun bir tek çocuğumuzun canına zarar geldiği zaman, biz kendi canımıza gelmiş bir zarar olarak kabul ederiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :