- Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

- Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

CHP Mersin Milletvekili Atıcı:- "Böyle bir olay Türkiye için utanç verici. Kendi evlatlarını, çocuklarını koruyamayan devlet olabilir mi? Devleti yönetenler ne hissediyor? Çocukların çıkarı mı, tarikatların çıkarı mı?"

TBMM (AA) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Adana Aladağ özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili, "Böyle bir olay Türkiye için utanç verici. Kendi evlatlarını, çocuklarını koruyamayan devlet olabilir mi? Devleti yönetenler ne hissediyor? Çocukların çıkarı mı, tarikatların çıkarı mı?" dedi.

Atıcı, düzenlediği basın toplantısında Aladağ'daki yangında yaşamını yitiren öğrencilere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Böyle bir olayın Türkiye için utanç verici olduğunu beliren Atıcı, şöyle devam etti:

"Kendi evlatlarını, çocuklarını koruyamayan devlet olabilir mi? Devleti yönetenler ne hissediyor? Çocukların çıkarı mı, tarikatların çıkarı mı? Devlet büyüktür, güçlüdür, zengindir; çocuklarını koruyacak gücü vardır. Çocuklarımız şu veya bu tarikatın, cemaatin insafına, yurtlarına teslim edilemez. Böyle bir olayı kabul etmemiz asla mümkün değildir."

Sağlık alanında ciddi sıkıntılar yaşandığını iddia eden Atıcı, bir doktorun 5 dakikada hastayı muayene edemeyeceğini, bunun şipşak muayene olacağını bildirdi.

CHP'li Atıcı, Sağlık Bakanlığı bütçesinin 111 milyar TL olduğunu belirterek, "111 milyar liraya 5 dakikada muayane olur mu? Olmaz. Bütçeden bakanlığa 111 milyar lira ayrılmasına rağmen, vatandaşa 5 dakikalık muayene süresi verilmektedir." görüşünü savundu.

Merkezi randevu sistemine girildiği zaman, sistemin 5 dakikada bir randevu seçeneği sunduğunu ifade eden Atıcı, kendisinin doktor olduğunu ve 5 dakikada hasta muayene edemeyeceğini belirtti.

Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, bakanlığın, 111 milyar liralık bütçenin 32 milyar lirasını kullandığını söylediğini iddia ederek, "Geri kalan 79 milyarı kim kullanıyor? SGK'ya, başka yerlere gidiyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :