Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya:"Cenazelerin isimlendirilmesinde bir sıkıntı var. Bununla ilgili yakınlarından alınan kan örnekleri İstanbul'a gönderilmiş durumda"

ADANA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Cenazelerin isimlendirilmesinde bir sıkıntı var. Bununla ilgili yakınlarından alınan kan örnekleri İstanbul'a gönderilmiş durumda." dedi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangının ardından kente gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara da şifa dileğinde bulundu.

Olayda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Karakaya, Adana Adli Tıp Kurumu'na gittiğini ve yetkililerden bilgi aldığını söyledi.

Cenaze sahiplerinden kan örneği alındığını anımsatan Karakaya, "Cenazelerin isimlendirilmesinde bir sıkıntı var. Bununla ilgili yakınlarından alınan kan örnekleri İstanbul'a gönderilmiş durumda. Bir kısmı akşamdan gönderilmiş, Büyük bir ihtimalla bunların sonuçları alınacak. Bir kısmı da bu sabah verilmiş, onların da muhtemelen yarına kalacağını söylediler." diye konuştu.

Karakaya, "Milletimizin başı sağolsun. Feci bir durum. Allah, bu tür sıkıntıları bir daha yaşatmasın. Bunlar inşallah Türk milleti için hepimiz için birer ders alma vesilesi olur." ifadelerini kullandı.

- Cenaze araçlarına Türk bayrağı asıldı

Bu arada Asri Mezarlık'ta, cenazeler için hazırlanan 12 cenaze aracına Türk bayrağı asıldı. Olayda hayatını kaybeden 10 kişinin cenazesinin Asri Mezarlık, 2 kişinin ise Buruk Mezarlığı morgunda bekletildiği belirtildi.

Cenazelerin, defin yerlerinin netleşmesi ve otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :