Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Aladağ ilçesinde, 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 kişinin de yaralandığı özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangının tanıkları olay anını anlattı- Ahmet Dede: - "İtfaiyeler durmadan su sıktı. Aynı bir dere gibi aktı sular ama buna rağmen sönmedi"- Şanlı De

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde, 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 kişinin de yaralandığı özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangının görgü tanığı vatandaşlar, olayın üzüntüsünü yaşıyor.

İlçedeki özel bir yurtta çıkan yangını haber alarak kent merkezi ve çevre köylerden olay yerine gelen bazı vatandaşlar, alevlere karşı ekiplerin ve vatandaşların ortaya koyduğu çabaları aktardı.

Ahmet Dede, dün gece çıkan yangını "Korkunç bir olay." şeklinde tanımlayarak, şöyle konuştu:

"Allah kimsenin başına vermesin. Bu, büyük bir olay. Yapacak birşey yok. 5 dakika içerisinde itfaiye ekipleri ve o kadar insanın çalışmasına rağmen yangının önüne geçilemedi. Yangına tanık olduk. İtfaiyeler durmadan su sıktı. Aynı bir dere gibi aktı sular ama buna rağmen sönmedi. İtfaiyenin müdahalesi de zamanındaydı."

Yangın yaşandığı dakikalara tanık olan vatandaşlardan Şanlı Dede ise söndürme çalışmalarına yardımcı olabilmek amacıyla bölgeye geldiklerini söyledi.

Şanlı Dede, şunları kaydetti:

"Akşam yangın çıktı, söndürme yapacak olduk, içeri girmek istedik ama giremedik. Çok çalıştık, her tarafı gezdik, tozduk, döndük, dolaştık, koştuk ama hiçbir şey yapamadık. Sadece itfaiye ekiplerine yardımcı olduk. O anda çığlık sesi veya bağırma duyulmadı. Geldiğimde çatı yanıyordu. Ben yardım etmek için gece geç vakitte başka köyden geldim. Maalesef çatı yandığında gelebilmiştik, çok geç kalmıştık. Bu yurtta yakınım yoktu ama bizim için farketmez, hepsi vatandaşlarımızın çocukları. Allah rahmet eylesin."

Öte yandan, ilçe sakinlerinin olay yerinde bekleyişi ve polis ekiplerinin yangının meydana geldiği yurttaki çalışmaları sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :