Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangın

CHP Uşak Milletvekili Yalım:"Adana Başsavcısından, bu olayın üzerine gitmesini, varsa bir hata sorumluların bir an evvel yakalanmasını ve gerekli cezaları almalarını talep ediyoruz"

TBMM (AA) - CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili gerekli soruşturmaların bir an evvel yapılmasını ve sorumluların hesap vermesini istedi.

Yalım, partisinin Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Olayın son derece üzücü olduğunun altını çizen Yalım, 12 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan sebeplerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Yurtların taşıması gereken şartlara ilişkin yasal düzenlemeleri hatırlatan Yalım, yangının çıktığı binanın bir bölümünün ahşap olduğunu, bu nedenle yurt olarak kullanılma şartlarını taşımadığını söyledi.

Yalım, "Adana Başsavcısından bu olayın üzerine gitmesini, varsa bir hata sorumluların biran evvel yakalanmasını ve gerekli cezaları almalarını talep ediyoruz." dedi.

Bursa Milletvekili İrgil de feci olayın haberini aldıkları sırada TBMM Genel Kurulu'nda eğitim alanını düzenleyen tasarının görüşüldüğünü hatırlatarak, "Ülkenin kızları çocukları yanarken, istismar edilirken biz, akademisyen milletvekillerinin ballı maaşlarla milletvekillikleri sona erdikten sonra istedikleri yere atanmasını konuştuk. Bu üzüntü verici ve TBMM'ye yakışmayan bir tablo. Görüşmeler bu olay olduktan hemen sonra sonlandırılmalıydı. Bu ülkenin çocukları yanıyor, ölüyor, istismar ediyor. Bunun sebebi kifayetsiz yöneticiler." diye konuştu.

İrgil, çocukların ve gençlerin yurt sorunun çözmenin, onları korumanın devletin görevi olduğunu ancak iktidarın bu görevi yerine getiremediğini savundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :