Adana'da Milletvekili Adayına Yapılan Silahlı Saldırı

Adana'da Milletvekili Adayına Yapılan Silahlı Saldırı

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen CHP Adana birinci sıra milletvekili adayı Türkmen, partisinin seçim bürosu açılışınakatıldı

ADANA (AA) - Dün uğradığı silahlı saldırıda yaralanan, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen CHP Adana birinci sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, partisinin seçim bürosu açılışına katıldı.

Merkez Sarıçam ilçesi Şahintepe Mahallesi'ndeki açılış törenine katılan Türkmen, otomobilinden eşi Ahmet Türkmen ve partililerinin yardımıyla inerek açılış için kurulan platforma çıktı.

Türkmen, saldırının kendisini korkutmadığını, yıldırmadığını belirterek, "İşte bugün Elif gibi dimdik ayaktayım" dedi.

Kendisine yapılan saldırıyla CHP'li kadınların korkacağının sanıldığını savunan Türkmen, şöyle devam etti:

"İşte bugün görüyorum ki tüm CHP'li, Adanalı kadın arkadaşlarım burada ve bana omuz veriyorlar. Bize iftira atarak, iktidara yürüdüğümüz bu yolda bizi yolumuzdan çevirmek isteyen bu malum zihniyet hiçbir zaman ne CHP'ye ne de bana hiçbir zarar veremeyecek ve bizi yıldıramayacak. Biz, 7 Haziran'ın iktidarına yürüyoruz. Bakın bugün sizin önümüzde ayakta hitap ettim. Bana sandalye hazırladılar ama ben yine sizin karşınızda dimdik ayaktayım. Çünkü CHP birbirine sevgi, saygı duyan bir partidir."

Türkmen, olayın ardından çok sayıda kişinin kendisini aradığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini anlatarak, arayanlardan partilerine destek istediğini ifade etti.

Silahlı saldırının sadece bir gün kendisini çalışmaktan alıkoyduğunu belirten Türkmen, bundan sonra durmadan çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Türkmen, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti. Açılışa, çok sayıda partili katıldı.

- Olay

CHP Adana birinci sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, dün seçim çalışmaları için Çukurova Genç İşadamları Derneğince düzenlenen kahvaltı programına giderken silahlı saldırıda dizlerinden yaralanmış, tedavi gördüğü özel hastaneden aynı gün taburcu edilmişti. Türkmen'i silahla yaralayan zanlı Ali Fuat E. ise gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı