Adana'da kültür sanat

Adana'da kültür sanat

ADT, aralık ayında 6 oyun sahneleyecek- ÇDSO, 1 Aralık'ta klasik müzik konseri verecek

ADANA (AA) - Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) aralık ayında 5’i yetişkin, biri çocuk oyunu olmak üzere 6 oyun sahneleyecek.

ADT'den yapılan açıklamaya göre, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde, aralık ayında, bu sezonun açılış oyunu olan ve kapalı gişe oynanan “Fareler ve İnsanlar ” oyunu 1-2 Aralık'ta sahnelenecek. John Steinbeck'in yazdığı, Jason Hale'nin yönettiği, Zeynep Avcı'nın Türkçeye çevirdiği oyunda Fırat Demirağ, Barış Özkan, Efe Ünsal, Yeliz Tekman rol alıyor.

Geçen sezon sonunda ilk gösterimini gerçekleştirmiş olan, Murat Çidamlı’nın yönettiği, Gökhan Doğan, Özlem Kaya, Murat Aslan ve Burçin Börü’nün başrollerini paylaştığı absürt komedi "India Bankası" ise 5-9 Aralık'ta sahnelenecek.

Yine geçen sezon oyunlarından olan müzikli, danslı oyun "Bu Da Geçer Yahu" da 12-16 Aralık'ta tekrar izleyici karşısında olacak. Uğur Saatçi'nin kaleme aldığı, Barış Erdenk'in sahneye koyduğu oyunda İstanbul'un işgal altından kurtulmasına yardımcı olmaya çalışan bir grup insanın planları anlatılıyor.

Joe Penhall’ın yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı "Silahlı Manzara" oyunu, 19-23 Aralık’ta izleyici ile buluşacak. Ordu tarafından kullanılması amacıyla füze taşıyan insansız hava aracı tasarlayan mühendisin, işi ve vicdanı arasındaki mücadeleyi anlatan oyunda, Barış Özkan, Murat Özben, Gözde Korbek rol alıyor.

Eray Eserol’un yönetmenliğini yaptığı, iki amatör hırsızın insanlık dersi veren hikayesini konu alan "Tütüncü Dükkanı" oyunu da 26-30 Aralık'ta seyirciyle buluşacak. Oyunda, Sema Öner Kelav, Gökhan Doğan, Murat Özben, Saliha Karahasan, Saadet Eylül Nalbantoğlu, Meryem Asil, Nazlı Köymen, Ercan Uslu ve Hakan Akyüz rol alıyor.

Küçük tiyatroseverler de “Don Kişot” adlı oyunu 12, 19 ve 26 Aralık salı günleri izleyebilecekler.

- ÇDSO'dan klasik müzik konseri

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), tarafından da klasik müzik konserleri verilecek.

Flütist Halit Turgay'ın solist olarak yer alacağı konserde, sanatçı, kendi bestesi olan “Mersin Flüt Konçertosunu" Adanalı sanatseverlerin beğenisine sunacak. ÇDSO da Beethoven’ın “Egmont Uvertürü” ve Brahms’ın “Senfoni No.2” eserlerini seslendirecek.

Şef Orhan Şallıel'in yöneteceği konser, 1 Aralık Cuma saat 20.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'nda izlenebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :