Adana'da KOBİ'lere 100 milyon liralık kredi imkanı

Adana'da KOBİ'lere 100 milyon liralık kredi imkanı

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe:- "Oda olarak bankalara 12 milyon lira mevduat aktardık. TOBB da mevduat yatırdı. Yatırdığımız mevduatın 7 katı kadar da bankalarca kredi sağlanarak toplamda 100 milyon liraya ulaşabilecek bir kredi imkanını oda ü

ADANA (AA) - Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, KOBİ Destek Kredisi için bankalara 12 milyon lira aktardıklarını, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) de bu kapsamda mevduat yatırdığını belirterek, "Yatırdığımız mevduatın 7 katı kadar da bankalarca kredi sağlanarak toplamda 100 milyon liraya ulaşabilecek bir kredi imkanını oda üyelerimize sunduk." ifadesini kullandı.

Menevşe, yazılı açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOBB öncülüğünde üyelerine "nefes" olmaya çalıştıklarını bildirdi.

"Hükümet, Yeni Ekonomi Programı, Türk parasının kıymetinin korunması hakkındaki kanunda değişiklik, döviz ve bankacılık işlemlerindeki değişiklikler, kredi kartı faiz oranlarında sınırlamalar ve yeni kredi olanakları oluşturmak gibi çeşitli aksiyonlarla bu sıkıntılı süreci çözmeye gayret ediyor." değerlendirmesinde bulunan Menevşe, şunları kaydetti:

"İş dünyası olarak bizler de bu aksiyonlara destek olmak için çaba sarf ediyoruz. Ekonomik türbülansın etkilerini minimum seviyede sınırlandırabilmeyi umut ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bu süreçte oda olarak biz de üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Yatırımlar, finans imkanları ve ihracat destekleri gibi çeşitli vasıtalarla üyelerimizin bu ekonomik türbülanstan en az şekilde etkilenmesi için gayret ediyoruz. Bu kapsamda üyelerimizin bu sıkıntılı dönemde finansmana erişiminin kolaylaştırılması amacıyla eski adıyla 'Nefes Kredisi', yeni adıyla KOBİ Destek Kredisi'ni tekrar hayata geçirdik. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOBB öncülüğünde yürütülen çalışmalar neticesinde Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası ile anlaşma sağlandı. Oda olarak bankalara 12 milyon lira mevduat aktardık. TOBB da mevduat yatırdı. Yatırdığımız mevduatın 7 katı kadar da bankalarca kredi sağlanarak toplamda 100 milyon liraya ulaşabilecek bir kredi imkanını oda üyelerimize sunduk."

Menevşe, Adana ekonomisine hareket getirmek istediklerini, kentin tanıtımını artırarak turizm potansiyelini büyütmeyi amaçladıklarını da bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :