Adana'da kadının yakılarak öldürülmesine ilişkin davada karar

Adana'da kadının yakılarak öldürülmesine ilişkin davada karar

Benzin dökülerek yakılmış halde cesedi otoban kenarında bulunan kadının öldürülmesiyle ilgili 10 yıl sonra yakalanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı- Sanık Kaz: - "Keşke idam olsaydı da beni assaydınız. Canavarca hisle yapmadım,

ADANA (AA) - Adana'da bir kadını 10 yıl önce boğmaya çalışıp daha sonra da yakarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasına tutuklu Murat Kaz ile avukatı katıldı. Öldürülen Hatun Figen'in kızkardeşi Sultan Figen ise başka bir suçtan hükümlü olduğu Tarsus Kadın Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmada hazır oldu.

Figen, katil zanlısından şikayetçi olup, "Katilin ablamı tek başına öldürdüğünü düşünmüyorum, yanında başkaları da var." dedi.

Karar öncesi son sözleri sorulan Kaz, olayı tek başına yaptığını belirterek, "Keşke idam olsaydı da beni assaydınız. Canavarca hisle yapmadım, bunun bilinmesini istiyorum. Eziyet çektirmedim. Delilleri yok etmek için yaktım. Doğruları anlattım. Pişmanım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Kaz'ı "Canavarca hisle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum ederken, indirim uygulamadı.

Kararın okunmasının ardından sanığın "Allah razı olsun." dediği duyuldu.

- Olay

Adana'da 29 Eylül 2006'da, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda yakılarak öldürülmüş halde kadın cesedi bulunmuş ancak olay aydınlatılamamıştı.

Polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan DNA testinde cesedin Hatun Figen'e ait olduğu belirlenmiş, katil zanlısı Murat Kaz ise olaydan 10 yıl sonra ağustos ayında İstanbul'da yakalanıp tutuklanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :