Adana'da hastanın mide ameliyatında ölmesi

Adana'da hastanın mide ameliyatında ölmesi

Ameliyat ettikleri hastanın ölümüne neden oldukları iddiasıyla 6 yıla kadar hapisleri istenen 2 doktorun yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da, mide küçültme ameliyatı yaptıkları hastanın ölümüne neden oldukları iddiasıyla 6 yıla kadar hapisleri istenen 2 doktorun yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, geçici hakimin bakması nedeniyle taraflar mazeret bildirerek katılmadı.

Duruşmada, Fatih Besler'in (28) ölümüne neden olduğu ileri sürülen tutuksuz sanıklar Atilla Akova ve Kemal Şimşek'in savunmalarının ve müştekilerin ifadelerinin alınması için 8 Aralık’a ertelendi.

Duruşma öncesinde, Fatih Besler'in ailesi ve yakınları adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Besler’in kardeşi Fikret Besler, ağabeyinin ölümünün mide küçültme ameliyatı olarak yansıtıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ağabeyimin kilo problemi yoktu. İşin aslı şudur, Fatih'in basit bir mide fıtığı vardı. Doktor Atilla Akova’nın, ağabeyimi özel sigortası nedeniyle ikna etmesi sonucu mide küçültme operasyonuna 'evet' denmiştir. Mide fıtığı ve mide küçültme ameliyatını aynı anda yapmak yasal değil. Bu iki ameliyatı aynı anda yapmak hastayı bile bile ölüme göndermekmiş. Biz bunu Fatih’i kaybettikten sonra öğrendik. Operasyon sırasında doktor kaynaklı sıkıntı yaşanmıştır."

Düğünlerde piyanistlik yapan Fatih Besler, 15 Aralık 2014'te mide fıtığı rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılmış, mide küçültme ve mide fıtığı ameliyatlarının bir arada yapılması sırasında hayatını kaybetmişti. Ameliyata giren doktorlar Atilla Akova ve Kemal Şişik hakkında "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :